Simona Ionescu / Redactor Șef

Excepționala rețetă de vară a lui James Oliver. Vă ajută să faceți față caniculei

Excepționala rețetă de vară a lui James Oliver. Vă ajută să faceți față caniculei
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari ai lumii, James Oliver, vine în ajutor cu o rețeta extraordinar de sănătoasă pentru o vară caniculară.

Reglează temperatura corpului și ajută organismul să funcționeze la capacitate maximă. Iată o rețetă fantastică a bucătarului James Oliver.

Excepționala rețetă de vară a lui James Oliver. Vă ajută să faceți față caniculei

Salata de morcov copt şi avocado cu vinegretă din portocală şi lămâie. Veți avea nevoie de această rețetă în stil marocan a bucătarului James Oliver pentru a fi perfecți în zilele toride de vară. Pentru a obține acest preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g morcovi, 2 linguriţe rase cu semințe de chimion, 1 ardei iute roşu, mic, uscat şi zdrobit,  sare de mare.

La acestea adăugați 2 căţei de usturoi, piper negru, 4 fire de cimbru proaspăt, oţet de vin roşu şi alb, o portocală tăiată în două. Plus o lămâie tăiată pe jumătate, 3 avocado cât mai copt, 150 ml iaurt degresat, 4 linguri cu seminţe mixte, prăjite, ulei de măsline 4 felii de pâine, 2 mâini de frunze de salată, 2 coşuleţe de creson.

Mod de preparare

Pentru început, fierbeți morcovii în apă cu sare. Pisaţi seminţele de chimion cu ardeiul iute şi amestecaţi cu sare şi piper. Ulterior, adăugați usturoi, frunze de cimbru. Pisați în continuare până se obţine o pastă. Adăugați 2 linguriţe cu ulei de măsline şi două linguri cu oţet.

Scurgeți morcovii de apă și puneți într-o tavă, stropită cu ulei. Amestecați cu pasta obținută și puneți deasupra jumătăţile de portocală şi de lămâie, cu partea tăiată în jos. Dați la cuptor pentru o jumătate de oră. Tăiaţi în două avocado, curăţaţi de coajă și tăiați în fâșii pe lungime.

Puneți într-un castron. Scoateți morcovii și așezați lângă avocado. Stoarceți lămâile şi portocalele într-un castron şi adăugaţi ulei de măsline și puțin oţet de vin roşu, dar și sare și piper. Turnați totul peste morcovi şi avocado, apoi amestecați. Prăjiți sau coaceți pâinea la cuptor și adăugați în bol. Amestecați și puneți salata și cresonul. Turnați deasupra o lingură sau două de iaurt și semințele prăjite.

Sursă foto: adevarul

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre