Simona Ionescu / Redactor Șef

Fata Oanei Cuzino încearcă să-și câștige moștenirea din averea tatălui, milionarul Yoav Shtern. Ceva ciudat se petrece

Fata Oanei Cuzino încearcă să-și câștige moștenirea din averea tatălui, milionarul Yoav Shtern. Ceva ciudat se petrece
Pe 18 aprilie anul trecut, milionarul Yoav Shtern a murit în urma unui accident ciudat, chiar în curtea casei în care locuia. Afaceristul s-ar fi dezechilibrat și a căzut pe spate, iar în urma loviturii puternice de la cap, a decedat.

După ce mai multe instanțe au pasat dosarul în care a fost solicitată împărțirea averii lui Yoav Shtern, fiica Oanei Cuzino s-a trezit cu o citație la Curtea de Apel București.

Rudele milionarului au dat-o în judecată pe fiica pe care acesta o are cu Oana Cuzino, dar mai multe instanțe au spus că nu e de competența lor să judece cazul. După ce dosarul s-a tot plimbat dintr-o judecătorie în alta, a fost înregistrat luna trecută la Curtea de Apel. Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe 12 septembrie va avea loc prima înfățișare.

Cum s-a plimbat dosarul

Fiica milionarului a fost citată la Judecătoria Buftea, dar a explicat că nu e de competența instituției, iar judecătorii au fost de acord cu ea. „Admite excepţia de necompetenţă materiala a Judecatoriei Buftea, invocată de pârâtă. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Ilfov. Fără cale de atac”, a decis Judecătoria Buftea.

Nici la Tribunalul Ilfov n-a fost cu noroc, judecătorii instituției ajungând la concluzia că nici acolo nu trebuie să se judece și au înaintat dosarul la Curtea de Apel București.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Ilfov. Declină competenţa de soluţionare a cererii în favoarea Judecătoriei Buftea. Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Suspendă judecarea cauzei şi înaintează dosarul către Curtea de Apel Bucureşti în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac”, se arată în minuta instanței.

Oana Cuzino și fiica

Cum a murit milionarul

În vârstă de 70 de ani, Yoav Shtern, a ajuns la Spitalul Elias după ce a căzut în curtea casei sale, de pe scară. Ulterior, a fost dus în Israel dar, din nefericire, medicii de acolo s-au dovedit a fi neputincioși.  „La data de 18 aprilie (2022), în jurul orei 18:28, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în curtea unui imobil din comuna Snagov, un bărbat a căzut de pe scară și este inconștient.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din Snagov pentru activități din competență, iar, din primele verificări, au constatat faptul că un bărbat, în timp ce mergea cu spatele, în curtea imobilului unde locuiește, ar fi căzut într-un spațiu, de aproximativ 1 metru, lângă o scară. Bărbatul a fost transportat imediat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.”, se arăta în comunicatul poliției.

Oana Cuzino și afaceristul s-au despărțit în 2014

Cunoscuta prezentatoare Oana Cuzino și afaceristul au decis să ia fiecare pe drumul său în august 2014 și au divorțat. O lună mai târziu, afaceristul a dat-o în judecată pentru partaj. Yoav Shtern a fost unul dintre cei mai bogați oameni din țară, doar ceasurile acestuia fiind estimate la peste un milion de euro.

Iar casa în care acesta a locuit cu Oana Cuzino a fost evaluată la trei milioane de euro. Colecționar de mașini de lux, acesta avea, printre altele, un Porsche, un McLaren MP4-12 C şi un Rolls-Royce.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre