Simona Ionescu / Redactor Șef

Femeia care a murit în munții Rodnei, blestemată? Șirul tragediilor din familia sa a cutremurat Ardealul

Femeia care a murit în munții Rodnei, blestemată? Șirul tragediilor din familia sa a cutremurat Ardealul
Tragedia petrecută în munți, în acest sfârșit de săptămână a îngrozit și a neliniștit comunitatea din Ardeal. O femeie și-a pierdut viața în împrejurări cumplite. În urmă cu 13 ani, rămăsese văduvă, mamă a doi copii, chiar de ziua soțului ei, după ce bărbatul a pierit într-un accident deopotrivă teribil și plin de coincidențe stranii.

Oamenii din zonă vorbesc despre faptul că femeia sau familia ei ar fi fost blestemată. Nu își pot imagina altfel soarta femeii de 50 de ani care și-a găsit sfârșitul, după ce șirul tragediilor din familia sa a cutremurat Ardealul. Așa cum presa a relatat, o femeie și-a pierdut viața sâmbătă, în Munții Rodnei, după ce s-a prăbușit într-o prăpastie adâncă, în apropiere de rezervația Poiana cu Narcise.

Adriana Domnici a murit căzând într-o prăpastie, 200 m. Era văduva avocatului Ovidiu Domnici, care a murit de ziua lui, în 2011 (Facebook)

Este vorba despre Adriana Domnici, cunoscut expert contabil, văduva regretatului avocat Ovidiu Domnici din Bistrița Năsăud și mamă a două tinere. Adriana Domnici a căzut în gol sute de metri, alunecând în hău de pe o creastă din apropierea rezervației Poiana cu Narcise, din Munții Rodnei. Aceasta se afla în drumeție pe un traseu mai dificil, încă accesat intens de turiști în această perioadă, deoarece narcisele sunt în plină perioadă de înflorire, iar peisajul arată feeric.

Femeia a căzut în gol de la 200 de metri

La locul accidentului au intervenit de îndată salvamontiștii. Un elicopter SMURD a venit în sprijinul lor, însă femeia a fost găsită moartă. Potrivit ultimei informări  din partea Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud, incidentul s-a petrecut în zona Vârfului Corongiș, văduva avocatului Ovidiu Domnici căzând în gol într-o prăpastie de la o înălțime de 200 de metri.

La locul accidentului salvatorii au intervenit cu elicopterul SMURD și cu o dronă cu termoviziune (captură video Bistrițeanul)

Salvatorii care au ajuns la fața locului nu au putut decât să constate decesul femeii. „Primele echipaje au ajuns la locul solicitării, dar din nefericire victima a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viața”, informează ISU Bistrița.

Conform unei publicații locale, unul din membrii echipei de salvare a relatat că accidentul s-a produs după ce s-a rupt o bucată de pământ din munte, chiar sub picioarele turistei, iar aceasta s-a rostogolit, iar apoi a căzut în gol 200 de metri. După ore de muncă, salvamontiștii ajutați de colegii care au venit cu elicopterul SMURD au reușit să aducă la suprafață trupul Adrianei Domnici. A fost nevoie inclusiv de ajutor din partea unei drone cu termoviziune care a survolat zona.

Oamenii spun că familia Domnici ar fi fost blestemată. Altfel nu își explică

În luna noiembrie 2011, în urmă cu 13 ani, chiar în ziua în care soțul Adrianei Domnici, cunoscutul avocat bistrițean Ovidiu Domnici sărbătorea împlinirea a 41 de ani de viață, ea avea să rămână văduvă. Avocatul a murit într-un tragic accident rutier, la Iclod, fiind lovit, în plin, de o mașină pe Drumul National 1C.

Alături de avocat, care, cum spuneam, își sărbătorea aniversarea zilei de naștere în data respectivă, împlinind vârsta de 41 de ani, se afla soția lui. Cei doi mergeau pe trotuar când au fost izbiți în plin de o mașină. O coincidență stranie face ca autoarea accidentului să fie o femeie, în vârstă de tot 41 de ani.

La 13 ani de la moartea soțului, într-un accident, Adriana Domnici a murit și ea, tot accidental, în zona Poiana cu narcise (Facebook)

„Din primele informații reiese ca Elena D. de 41 de ani, care se îndrepta pe direcția Gherla – Cluj nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabila și a intrat în plin în doi pietoni care erau în afara părții carosabile. În urma impactului, Ovidiu D. de 41 de ani a murit, iar Adriana D. de 40 de ani este grav rănită și momentan se află internată la o clinica din Cluj”, a declarat, la momentul respectiv, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Politie Cluj.

Rămasă văduvă de ziua soțului ei, după ce a reușit să părăsească spitalul, Adriana Domnici a încercat să organizeze viață și să le educe cât mai bine pe cele două fiice ale sale. Între timp, fetele au crescut și au decis să aleagă calea profesională a regretatului lor tată. Presa bistrițeană scrie că una este deja avocat, iar cealaltă e studentă la Facultatea de Drept.

Avocatul Domnici ucis de o femeie de 41 de ani, în ziua în care el împlinea aceeași vârstă

De ziua lui, în urmă cu 13 ani, avocatul Domnici venea de la Cluj Napoca acasă, și era însoțit de soția sa. În localitatea clujeană Iclod, cei doi s-au dat pentru puțin timp jos din mașină, moment în care au fost loviți în plin de șoferița de 41 de ani care a pierdut controlul volanului.

Avocatul Ovidiu Domnici a fost ucis de o șoferiță de 41 de ani, chiar în ziua în care el însuși împlinea fix aceeași vârstă, 41 de ani (Gherla Info)

Avocatul Ovidiu Domnici a decedat pe loc, chiar în ziua în care împlinise 41 de ani, fiind ucis de o femeie de 41 de ani. Soția sa a ajuns atunci la spital, în stare gravă, însă a mai avut zile. Acum, la 13 ani distanță, oamenii spun că a plecat după soțul ei. Adriana Domnici va fi înmormântată miercuri, în Cimitirul Evanghelic din Bistrița Năsăud.

„Marți, 14 mai 2024, înspre seară ne vom ruga împreună pentru sufletul Adrianei, într-un scurt priveghi începând cu ora 18:00, iar miercuri 15 mai, la ora 14:30, va începe slujba de înmormântare, după care o vom așeza pe Adriana lângă atât de regretatul Ovi, cel care i-a fost alături în viața pământească.

Drum lin printre stele, sunteți din nou împreună, într-o altă dimensiune! Noi, cei care am rămas aici, înlăcrimați și îndurerați, putem doar să ne mângâiem cu gândul la fericirea lor eterna!”, a transmis de un apropiat al familiei.

Surse foto: Facebook, Gherla Info

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre