Simona Ionescu / Redactor Șef

Fostul fotbalist Mihai Neșu, pe șantier, zi de zi, pentru a construi o biserică și un centru în numele Sfântului Nectarie

Fostul fotbalist Mihai Neșu, pe șantier, zi de zi, pentru a construi o biserică și un centru în numele Sfântului Nectarie
După un an și jumătate de când a lansat campania de strângere de fonduri „Cred în minuni”, Mihai Neșu începe să își vadă visul împlinit. Și ce vis măreț! Imaginile vorbesc de la sine.

Pe 2 iunie s-a deschis șantierul Complexului de recuperare Sfântul Nectarie. Astăzi, construcția mamut a prins contur!

Mihai Neșu coordonează zilnic echipele de muncitori. Lucrările avansează rapid la Complexul de recuperare Sfântul Nectarie

S-au împlinit cinci luni de când Mihai Neșu a dat drumul la șantierul Complexului de Recuperare Sfântul Nectarie și totul funcționează mai bine ca niciodată. Munca e continuă: „Am turnat la Biserică o mică placă, de unde vor porni toate cupolele. Am avansat destul de mult cu rețeaua de canalizare și apă.

În partea din față a centrului am început zidirea tuturor pereților interiori și exteriori”, a declarat Mihai Neșu pe pagina sa de socializare. Fostul fotbalist e extrem de încântat și zilnic coordonează echipele de muncitori. Astfel, lucrările au început să avanseze foarte repede.

Prima clădire va fi biserica

Când șantierul a fost deschis, angajații fundației au publicat un anunț în care au menționat că prima clădire care va vedea lumina zilei va fi Sfântul Lăcaș. „Biserica este prima şi cea mai mică ca dimensiune, dintre cele trei clădiri, cu a cărei construcţie vom începe. Dumnezeu să ne ajute până la finalizarea proiectului!”, au declarat aceștia. Și tot în această vară, echipa lui Neșu a început și lucrările la centrul de cazare, unde vor putea locui opt familii, dar și la cel dedicat terapiilor.

Care este marele regret al lui Mihai Neșu

Mihai Neșu a suferit un grav accident în urmă cu aproape un deceniu, în timpul unui antrenament la Utrecht, în urma căruia a rămas paralizat.

Willem van Hanegem, fost internaţional olandez, primul antrenor al lui Neşu la Utrecht: „Am fost primul antrenor al lui Mihai în Olanda şi m-am bucurat enorm să lucrez cu el. Un fotbalist care s-a dăruit în fiecare minut şi care juca dintr-o plăcere formidabilă”

Victor Piţurcă, primul atrenor al lui Neşu la Steaua şi la echipa naţională: „Neşu joacă cu aceeaşi determinare şi dacă este trezit la 4 dimineaţa”

Într-un interviu mai vechi, Mihai Neșu a mărturisit și care este marele lui regret. Nu, nu este faptul că nu mai poate fi pe terenul de fotbal. Faptul că până la vârsta de 30 de ani, nu s-a apropiat mai mult de Dumnezeu, fiind convins că doar credința l-a schimbat.

”Am un mare regret că până la 30 de ani nu m-a interesat deloc să caut ce înseamnă Dumnezeu și ce scop are în viața noastră. Cei care citesc acest interviu aș dori să mă ia drept exemplu negativ pentru prima parte a vieții mele și să vadă că în orice situație, chiar și în cele rele, ca a mea, că Dumnezeu poate schimba viața unui om în bine”, a povestit Mihai Neșu.

Fostul sportiv a fost părăsit de soție după accidentul care l-a lăsat paralizat și a spus în trecut că mai aproape ca Dumnezeu nu i-a fost nimeni. E decis să-și dedice toată viața celor care au nevoie de ajutor, în special copiii.

Sursă foto: facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre