Simona Ionescu / Redactor Șef

G4Media, gafă de proporții în cazul rachetei chinezilor. NASA moare de grijă, G4Media de râs: „Ce tot atâta caz pentru câțiva oameni”

G4Media, gafă de proporții în cazul rachetei chinezilor. NASA moare de grijă, G4Media de râs: „Ce tot atâta caz pentru câțiva oameni”
Gafă de proporții din partea publicației autohtone G4Media. În timp ce toată planeta se uită spre cer cu sufletul la gură, iar NASA speră ca racheta chinezilor să nu lovească peste un oraș, G4Media se ține de glume. Li se pare amuzant că ar putea muri oameni. 

O rachetă chinezească, lansată joi în spațiu, a fost scăpată de sub control și urmează să reintre necontrolat în atmosferă astăzi sau mâine. În timp ce toată planeta privește situația cu îngrijorare, publicația autohtonă G4Media e relaxată și face glume. Ca să înțelegem gravitatea situației și pentru ca cititorii Rețete și vedete să aibă o privire de ansamblu, să începem cu explicarea situației de fapt. 

Racheta Long March 5B lansată de China a propulsat primul dintre cele trei elemente ale staţiei spaţiale CSS. Corpul rachetei va reintra în atmosferă şi urmează să aterizeze în următoarele zile, fără a se şti locul exact. Mai exact, chinezii au pierdut total controlul rachetei și nimeni nu poate face nimic momentan. 

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, „a fost informat şi ştie că, în orice moment, Comandamentul Spaţial urmăreşte aceste resturi de rachetă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. Există diverse teorii în ceea ce privește intrarea în atmosferă și aterizarea deja celebrei rachete. Astfel, aceasta ar putea viza statul New York, sau ar putea să cadă în ocean, ceea ce ar fi ideal. De asemenea, ar putea să se dezintegreze la intrarea în atmosferă, ceea ce ar provoca pagube mult mai mici, sau să rămână întreagă, ceea ce ar fi un dezastru. 

Publicația G4Media râde de racheta chinezilor că omoară oameni

Indiferent de rezultat, toată lumea este îngrijorată. Toți, mai puțin G4Media, care a făcut o gafă monumentală. Într-un articol publicat în data de 5 mai, care vorbește despre situația delicată în care se află planeta, s-a strecurat o grozăvie mai mare decât racheta în sine. La o căutare simplă pe google cu sintagma „racheta chinezească”, google arată în prima pagină rezultate de la mai multe publicații. 

În general, cititorii pot vedea în google titlul articolului, iar sub el va fi întotdeauna o descriere, pusă de către cel care semnează materialul. În cele mai multe cazuri, descrierea va fi aceeași cu paragraful de deschidere al textului, care în termeni jurnalistici se cheamă șapou. În orice caz, acele câteva cuvinte de sub titlu sunt cele ce vă invită pe voi, cititorii, să intrați să citiți. 

 

Deși suntem siguri de faptul că cei de la G4Media sunt creativi când vine vorba de scriitură, de data aceasta au exagerat „puțin”. Iată ce apare în google, la descrierea de sub titlul articolului publicației mai sus menționate. „1 day ago — Ce tot atata caz pentru cativa oameni cere pot fi omarati de o racheta chinezeasca. Are China destui oameni care sa trimita in loc. La 1,4 miliarde …” 

Pentru a ilustra cum se cuvine, lăsăm pentru cititorii noștri o poză elocventă. Nu ne putem explica ce s-a întâmplat acolo. Putem specula o greșeală, așa cum foarte bine poate fi vorba și de un exces de zel al redactorului. Cert este însă că  gluma este nepotrivită, indiferent de râsetele pe care le-ar putea provoca sau nu. 

Foto: Captură Google

Ce s-a ales de fostul prezentator Mircea Solcanu. Cu ce se ocupă acum

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre