Simona Ionescu / Redactor Șef

Geniu la doar doi ani. IQ-ul ridicat a făcut-o pe o fetiță să devină cel mai tânăr membru a Mensa

Geniu la doar doi ani. IQ-ul ridicat a făcut-o pe o fetiță să devină cel mai tânăr membru a Mensa
IQ-ul ridicat al unei fetițe de doi ani din Kentucky o face cel mai tânăr membru a Mensa.

La aniversarea celui de-al doilea an de viață, micuța Isla McNabb din Kentucky a primit de la mătușa ei o tăbliță de scris. Când tatăl a scris cuvântul roșu, fetița l-a citit, șocându-i pe toți. Micul geniu a devenit cel mai tânăr membru a Mensa.

Citirea cu voce tare a cuvintelor pe care adulții le mâzgălesc pe o tabletă ștearsă s-ar putea să nu fie modul în care mulți copii își petrec a doua aniversare. Dar așa a sărbătorit Isla McNabb împlinirea vârstei de doi ani, iar acest lucru a făcut să devină cea mai tânără membră din istorie a Mensa, cea mai veche societate cu IQ ridicat din lume.

Tăblița care i-a schimbat viața

Într-o conversație publicată recent, părinții lui Isla, Jason și Amanda McNabb, au declarat pentru site-ul Guinness World Records că și-au dat seama că inteligența fiicei lor ar trebui evaluată după ce o mătușă i-a dăruit o tabletă de scris cu șters, drept cadou pentru a doua aniversare.

Jason a spus că a scris cuvântul „roșu” pe tablă, iar Isla a fost capabilă să i-l citească înapoi, chiar dacă era cu patru sau cinci ani mai mică decât vârsta la care majoritatea copiilor dobândesc de obicei această abilitate. Șocat, Jason McNabb a continuat apoi să scrie cuvintele „albastru”, „galben”, „pisică” și „câine”. Isla a continuat să citească cu încredere fiecare dintre cuvinte, a declarat tatăl ei pentru Guinness.

Fetița este cel mai tânăr membru a Mensa

Ce scria micuța prin casă

De acolo, părinții lui Isla au spus că au început să observe cuvinte scrise prin casă cu litere de jucărie multicolore. Literele C-H-A-A-I-R au fost lăsate lângă un scaun. Literele care silabiseau S-O-F-A erau aranjate lângă canapea. La un moment dat, părinții lui Isla l-au găsit pe Booger, pisoiul lor de casă, întins lângă literele C-A-T. În acel moment, familia McNabb s-a decis ca Isla să fie supusă unui test de IQ.

Micul geniu e bucuros că s-a văzut la televizor

„Un psiholog care a testat-o pe Isla este specializat în copii supradotați… a făcut o excepție după ce a auzit despre talentele ei”, au spus părinții. Fetița a obținut un scor de 99 de inteligență pentru vârstă la testele de IQ Stanford-Binet la doar 2 ani și jumătate. Anul trecut ea a fost recunoscută ca fiind cea mai tânără membră Mensa din lume. Micuța a înțeles imediat că a devenit o vedetă și e foarte bucuroasă că s-a văzut la televizor, dar încă nu e conștientă cât de inteligentă poate fi.

Pasionată de matematică

„Cel mai mare beneficiu al Mensa este comunitatea”, a declarat Jason McNabb pentru Guinness. Copila merge acum la grădiniță și s-a dovedit a fi atrasă de matematică. De asemenea, copila își consolidează abilitățile de citire cu ajutorul cărților sale preferate, „The Very Hungry Caterpillar” și „Pete the Cat”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre