Simona Ionescu / Redactor Șef

Grecii au instituit reguli stricte pentru românii care pleacă în vacanță. Decizia premierului elen Kyriakos Mitsotakis

Grecii au instituit reguli stricte pentru românii care pleacă în vacanță. Decizia premierului elen Kyriakos Mitsotakis
A apărut o nouă lege a plajelor, pentru românii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia. Regulile sunt stricte pentru turiști.

Dacă anul acesta vă doriți să vizitați însorita Greciei, va trebui să țineți cont de anumite reguli ale autorităților elene.

70% din plaje trebuie să fie libere de șezlonguri

În încercarea de a combate plajele aglomerate, pline de călători pe șezlonguri, Grecia promite noi reguli stricte pentru turiști. Potrivit informațiilor oferite de www.stuff.co.nz, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a promis noi reguli pentru plaje. În acest an, autoritățile elene au decis că 70% din plaje trebuie să fie libere de șezlonguri.

De asemenea, trebuie să existe cel puțin patru metri între șezlonguri și mare, pentru a permite un acces mai ușor la apă. Procentul crește la 85% în zonele protejate. Unele plaje vor fi declarate „de neatins”, ceea ce înseamnă că nu vor exista deloc șezlonguri.

Vor fi folosite drone pentru monitorizarea plajei

Cel puțin 50% din șezlonguri trebuie să rămână deschise publicului, pentru a împiedica operatorii de hoteluri și baruri să închirieze toate șezlongurile disponibile.

Reguli stricte pentru românii care vor pleca în Grecia

De multe ori localnicii s-au plâns că „nu mai rămâne nici măcar un centimetru de nisip. Vorbim despre un spațiu public care este acoperit aproape 100% de șezlonguri și umbrele închiriate”. Vor fi folosite drone pentru a monitoriza utilizarea plajei, precum și instalarea unui sistem electronic de raportare, astfel încât oamenii să poată evidenția încălcările.

Și spaniolii au întors foaia

Grecia nu este singura țară care abordează problema comportamentului pe plajă. Reprezentanții stațiunii spaniole Benidorm avertizează că va amenda turiștii cu până la 1.200 de euro (2.145 de dolari neozeelandezi) dacă vor înota între miezul nopții și șapte dimineața. De asemenea, sunt și amenzi pentru cei care adorm pe plajă în acele ore.

Există, de asemenea, o gamă foarte largă de alte comportamente dezaprobate, cum ar fi fumatul pe plajă, înotul în timp ce steagul roșu este arborat și construirea de sculpturi mari de nisip, relatează The Mirror. Pe de altă parte, în Portugalia, cei care merg pe plajă cu boxe portabile pot fi sancționați cu amenzi de până la 36.000 de euro, în timp ce turiștilor li se interzice să pună piciorul pe celebra plajă Spiaggia Rosa din Sardinia. Cei care o fac riscă amenzi de până la 3.500 de euro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre