Așa cum știți, Elena Udrea a primit o condamnare definitivă de șase ani de închisoare în cazul dosarului „Gala Bute”, fiind găsită vinovată de luare de mită și abuz în serviciu. După ce a părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței, în aprilie 2022, ea a fost capturată în Bulgaria, aproape de granița cu Grecia, și transferată la Penitenciarul Târgșor, unde, de atunci, își ispășește pedeapsa. Luni, Instanța Supremă a luat o decizie în cazul ei.
Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), s-a judecat cererea de revizuire a pedepsei fostului ministru al Turismului. În primă instanță, magistrații au acceptat revizuirea cererii, care este o cale extraordinară de atac ce a dus recent la anularea unor alte dosare penale. Amintim că Elena Udrea și-a ispășit deja o treime din pedeapsa la care a fost condamnată.
Decizia Instanței Supreme în cazul Elenei Udrea
Revizuirea solicitată de Elena Udrea se bazează pe un document emis de Serviciul Român de Informații, care ar conține dovezi potrivit cărora fostul ministru ar fi fost cercetat pe baza unor denunțuri false. Acum, completul de 5 judecători al Înaltei Curți se Casație și Justiție a analizat solicitarea și urma să se pronunțe, decizia fiind una definitivă.
În urmă cu puțin timp, Instanța Supremă a anunțat că a amânat pronunțarea în dosarul Elenei Udrea. Înalta Curte de Casație și Justiție, care urma să pronunțe luni o decizie în cazul fostului ministru ce a cerut revizuirea pedepsei în dosarul „Gala Bute, a stabilit anunțarea deciziei finale în acest dosar pentru data de 1 octombrie.
Fetița ei o așteaptă acasă, să taie tortul împreună. Dar… Elena Udrea nu are nicio șansă să fie alături de fiica ei, Eva – Maria, săptămâna aceasta, când micuța va împlini 6 ani. Fetița a fost născută în Costa Rica, pe 20 septembrie 2018. Și anul acesta copila va avea parte de o aniversare de la care mămica ei va lipsi.
Motivul pentru care i s-au refuzat cererile de permisie Elenei Udrea
Recent, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a explicat de ce fostului ministru i s-a respins fiecare cerere de acordare a permisiei.
„Permisia nu este un drept garantat, ci o recompensă obținută treptat printr-un sistem de credite. Dacă există suspiciuni într-o altă anchetă, nu putem permite persoanei respective să iasă”, a explicat reprezentantul ANP pentru Realitatea PLUS.
Această măsură de precauție este aplicată în special celor care au încercat să părăsească ilegal teritoriul țării sau sunt implicați în alte investigații. Bineînțeles că un condamnat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook