Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Țiriac și Arșinel, parteneri de table. „Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi…”

Ion Țiriac și Arșinel, parteneri de table. „Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi…”
29 septembrie va rămâne o altă zi neagră în istoria teatrului și filmului românesc. Alexandru Arșinel a plecat într-o lume mai bună.

Vestea morții lui Alexandru Arșinel a șocat nu doar familia artistului, ci și pe cei mai buni colegi și prieteni.

Ion Țiriac și Arșinel, parteneri de table. „Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi…”

Maestrul Arșinel a fost nu doar un mare actor, ci mai ales un mare om. Așa l-au caracterizat toți cei care l-au cunoscut și au petrecut cu el momente pe care nu le vor uita niciodată. Unul dintre lucrurile necunoscute despre artist a fost pasiunea sa pentru jocul de table. Prieten foarte bun cu magnatul Ion Țiriac, cei doi se întâlneau frecvent și încingeau partide. Într-un interviu din 2020, Arșinel a povestit, în stilu-i caracteristic, cât de împătimit dar și strateg era afaceristul.

„Este un foarte bun gânditor, organizator, strateg. Un individ care şi-a făcut-o cu mâna lui”

”Ţiriac numai asta nu poate spune, că nu se pricepe. Cum îl percep? Joacă bine table. Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi. Îi place să joace table.

Este un foarte bun gânditor, organizator, strateg. Un individ care şi-a făcut-o cu mâna lui. Tot ce a făcut, a făcut bine. Prin muncă! Îşi merită locul pe care îl are”, a declarat Alexandru Arșinel în pentru Digi Sport.

Care a fost ultima dorință a Maestrului

Într-un  altinterviu acordat celebrului prezentator Dan Negru, artistul i-a spus care e ultima sa mare dorință. Se ruga Divinității zi și noapte să aline durerea și suferința soției sale, Marilena. „L-am întrebat pe Arșinel ce i-ar spune lui Dumnezeu în ziua morții. Azi a venit ziua…

Mi-a răspuns atunci: «I-aș spune: Doamne, te-ai ținut de cuvânt. Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în lumea asta. Și că m-ai ajutat aproape de fiecare dată să ies din încurcătură. Cu un lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi: Doamne ajută-mă ca Marilena să se simtă mai bine. Ai obligația asta pentru că sunt corect cu tine. Mă închin în fața ta în fiecare zi. Las-o pe Marilena să se simtă mai bine»”, a dezvăluit Dan Negru.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre