Simona Ionescu / Redactor Șef

Ionuț Belei a câștigat 30.000 de euro la Chefi la cuțite și se va întoarce acasă, la iubita lui

Ionuț Belei a câștigat 30.000 de euro la Chefi la cuțite și se va întoarce acasă, la iubita lui
S-a încheiat marele și urmăritul concurs de bucătăreală Chefi la Cuțite 2020, cu care Antena 1 a fost lider de audiență pe cam toare emisiunile din sezonul 8. Câștigătorul este Ionuț Belei.

Miercuri seară, după o luptă crâncenă care s-a dat între cel ce obținuse cuțitul de aur al lui Sorin Bontea și ceilalți doi finaliști, Roxana Blenche și Maria Șandru, Ionuț Belei a reușit să iasă învingător. A primit titlul de cel mai bun bucătar și un premiu de 30.000 de euro.

Ionuț a demonstrat că este stăpân pe sine și cunoaște multe tehnici din bucătărie. Acum, cu banii câștigați își va îndeplini visul: se va întoarce în România și va fi aporape de iubita lui, Sabina. Iar „antrenorul” lui, chef Sorin Bontea este extrem de încântat că i s-a confirmat intuiția că acest tânăr, căruia i-a acordat cuțitul de aur, va fi cel puțin unul dintre finaliști, dacă nu chiar câștigătorul competiției.

Ionuț Bulei are și o poveste deloc veselă, așa cum Rețete și Vedete a scris în urmă cu ceva timp.

Povestea electricianului Ionuț Belei

„Mă numesc Ionuț Georgel Belei, am 26 de ani, și sunt bucătar. Vin din Județul Suceava, sunt din Gură Humorului. Locuiesc în Germania de cinci ani, acum e al șaselea. Sunt bucătar la restaurant. E greu când ești departe de casă. Să fiu departe de ai mei e greu, nimeni nu te ajută. Asta m-ar ajuta și pe mine să mă calmez puțin”, povestea Ionuț, la preselecții.

Ionuț Georgel Belei a plecat în Germania când avea19 ani. Era calificat ca electrician, avea diplomă de tehnician în instalații electrice. Odată ajuns acolo, s-a angajat în construcții, dar a descoperit niște condiții oribile pentru muncitori. Asta l-a dărâmat și a sfârșit plângând în hohote. Fratele lui l-a căutat atunci și i-a propus să vină în zona în care locuia. S-a dus acolo și s-a angajat ca ospătar la restaurantul în care lucra fratele lui. A ajuns, în cele din urmă, la spălat de vase, din cauză că nu vorbea în limba germană. Aici a luat prima dată contact cu bucătăria. S-a „lipit” de un bucătar de la care a furat meserie.

Când a aflat de noua ediție a concursului Chefi la cuțite și-a zis că e o oportunitate să se întoarcă acasă, să-l cunoască lumea. ”Poate zice cineva: uite, e bun. Nu aș putea să vorbesc la nesfârșit cu nemții. La Chefi la Cuțite am vrut să particip de multă vreme”, a povestit elevul lui Sorin Bontea, din echipa Dungilor.

Acum e fericit nu numai că a câștigat marele premiu, dar mai ales că se va întoarce acasă și va fi lângă Sabina. Se iubesc de trei ani, chiar dacă între ei era așternută distanța Germania-România, iar întâlnirile fizice erau rare. Acum se gândesc să se mute împreună, să-și trăiască viața. Sabina este studentă la Cluj, iar în următoarea perioadă vor face tot felul de planuri despre reîntoarcerea lui Ionuț în România și despre locul unde se vor stabili.

Raluca a lui Pepe tranșează problema staborului, care s-ar amesteca în divorțul lor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre