Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a găsit soluția genială pentru salvarea localurilor cu păcănele și a jucătorilor care nu pot trăi fără măcar o vizită în acestea. Înaltul prelat știe să împace și capra și varza și, probabil, ar fi capabil să mai bage și altele în ecuație, la cât este de priceput. El a dat o dezlegare crea i-a bucurat pe mulți, aruncând, totodată biserica în miezul unor noi controverse.
ÎPS Teodosie a găsit soluția pentru salvarea păcănelelor
ÎPS Teodosie a făcut din nou declarații controversate. Mitropolitul de la malul Mării Negre a afirmat că dependenții de păcănele pot dona bisericii banii câștigați din jocurile de noroc. Ar trebui înțeles că acest lucru va ajuta la iertarea păcatelor lor. Arhiepiscopul Tomisului a spus că Biserica acceptă orice fel de donații, inclusiv de la cei care joacă la pariuri sau la păcănele, subliniind că: „Orice bani vă aparțin (pot fi donați)”.
Invitat în cadrul unei emisiuni radio, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat dacă este permis ca jucătorii să doneze bani câștigați la păcănele. Răspunsul său a fost cât se poate de clar: da, se pot face donații inclusiv din banii câștigați astfel. Și, la urma urmei, de ce nu? „Din oricare bani vă aparțin, puteți să dați!”, a punctat Mitropolitul Constanței.
Acum un an: „jocurile de noroc, mai periculoase decât drogurile”
Aceasta declarație vine după ce, cu numai un an în urmă, același arhiepiscop atenționa că sălile cu jocuri de noroc sunt „un blestem” și că păcănelele sunt mai periculoase decât drogurile. „Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile…”, spunea ÎPS Teodosie, anul trecut.
Ales din 1994 în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din anul 2001 a devenit Arhiepiscop al Tomisului, concentrându-se pe revitalizarea vieții religioase și culturale din zona Dobrogei.
ÎPS Teodosie este cunoscut pentru implicarea sa activă în viața socială și pentru pozițiile sale conservatoare în probleme de etică și moralitate. De-a lungul timpului, a fost implicat și în diverse controverse și dispute, atât la nivel eclesiastic, cât și în relația cu autoritățile statului. El rămâne o figură centrală în Biserica Ortodoxă Română, apreciată de mulți pentru devotamentul și munca sa pastorală.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook