Simona Ionescu / Redactor Șef

Irina lui Dragnea și copiii lui, cu lacrimi în ochi. Ce se întâmplă cu fostul lider PSD de Paște

Irina lui Dragnea și copiii lui, cu lacrimi în ochi. Ce se întâmplă cu fostul lider PSD de Paște
Anul trecut a fost primul Paşte pe care Irina Tănase l-a petrecut departe de iubitul ei, Liviu Dragnea. Logodnica fostului lider PSD a făcut sărbătorile pascale alături de una dintre prietenele sale. Pentru ea, dar și pentru copiii politicianului, ziua de marți a fost plină de tensiune.  Cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea s-a aflat, marți, pe masa magistraților Judecătoriei Sectorului 5.

Liviu Dragnea este în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova. El execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În penitenciar a primit vestea.

În urmă cu câteva minute s-a aflat decizia instanței în cazul Dragnea, după ce acesta a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie. Instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie.

Între timp iubita lui Liviu Dragnea, Irina, se gândea cum să îi facă acestuia o primire cât mai călduroasă. Și copiii fostului lider PSD se bucurau la gândul că își vor strânge tatăl în brațe de sărbătorile pascale.

Aviz favorabil de la Penitenciar

La termenul de marți, magistrații au respins cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Decizia nu este însă definitivă. În acest context, avocatul fostului lider PSD a anunțat deja că va face contestație. Avocata Flavia Teodosiu a menționat miercurea trecută, că Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a fostului lider social-democrat.

Dragnea mai avea și un al doilea motiv să spere în eliberare. Vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 5 a admis o contestaţie depusă de el. Astfel, a obligat Penitenciarul Rahova să îi recunoască şi zilele de muncă ce ar fi putut fi prestate în închisoare. Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut 49 de zile de libertate. Asta, deoarece nu i s-a mai permis să muncească din detenție.

Concret, el a cerut să îi fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Decizia instanței în cazul Dragnea

„Dânsul a îndeplinit fracţia pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse şi, respectiv, scăzute, zilele de câştig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie şi s-a dat acest aviz favorabil. Ceea ce înseamnă că îndeplineşte absolut toate condiţiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocata lui Liviu Dragnea, înainte de începerea procesului.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Lui  Dragnea, conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă după ce a acordat un interviu online, unui post de televiziune. Fostul președinte al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii, scrie Evenimentul Zilei.

Anthony Hopkins a fost și el surprins că a primit un Oscar

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre