Simona Ionescu / Redactor Șef

Irinel Columbeanu spune adevarul despre cum a pierdut vila de la Izvorani. E prima dată când recunoaște

Irinel Columbeanu spune adevarul despre cum a pierdut vila de la Izvorani. E prima dată când recunoaște
Irinel Columbeanu a fost un copil de bani gata, a moștenit averea strânsă de tatăl său, fost șef al Protocolului de stat în toate guvernele, de la Gheorghe Gheorghiu-Dej până la Adrian Năstase, adică din 1961 până în 2002. În tinerețe și ca adult a făcut afaceri consistente, dar a și cheltuit pe măsură în conjurându-se de lux, pentru ca în final să ajungă, de luna aceasta, într-un azil.

Mulți își amintesc opulența vilei lui Irinel Columbeanu de la Izvorani, acolo unde au locuit iubite celebre, printre care Anna Lesko, dar și soția sa, Monica Gabor. Ajuns într-o garsonieră din azilul de la Ghermănești, Irinel Columbeanu are mare noroc cu prietenii ce i-au rămas aproape, printre care și Serghei Mizil, care, cu vizitele lor îl țin „în priză”. Totodată, acesta apare în podcasturi unde deapănă amintiri. Așa se face că, în premieră, Irinel Columbeanu a ajuns să povestească cum a ajuns să piardă celebra sa vilă de la Izvorani.

Irinel Columbeanu spune adevarul despre cum a pierdut vila

În 2008, averea lui Irinel Columbeanu era estimată la 120 de milioane de euro. Apoi a început declinul. În anul 2009, mai avea 7 milioane de euro. Patru ani mai târziu, Irinel Columbeanu a fost executat silit de bănci pentru credite pe care nu le-a plătit. În acest context a rămas și fără vila de la Izvorani. Însă aceasta nu a fost luată de bancă, așa cum s-a crezut. Practic, Irinel Columbeanu dezvăluie în premieră că a fost înșelat de avocata sa. Vila ar fi încă pe numele lui.

Puținii prieteni care i-au rămas apropiați lui Irinel Columbeanu îl vizitează constant la azil (Sursa foto: captură video TikTok)

„Mi-a dat niște bani, iar eu am semnat…”, a dezvăluit Iri, într-o discuție înregistrată cu Serghei Mizil și alții. Chiar dacă casa e pe numele lui, există un act prin care vila este cedata avocatei în schimbul banilor primiți de la aceasta. Actul pe care l-au semnat cei doi este „un contract de vânzare cumpărare cu garanție imobiliară”, a mai dezvăluit Irinel Columbeanu.

@wowtiktak2 #columbeanu#sergheimizil#serghei#vila#bani#avocați#bani#emisiuni#dezvaluiri#wowtiktak2#wowtiktak ♬ original sound – 😉

Fostul bogătaș recunoaște că „nu m-am uitat bine ce am semnat”. Astfel, inclusiv terenul și bunurile sunt acum în litigiu. Irinel a povestit că avocata care a rămas cu vila lui l-a ajutat „la greu”. Mai exact, i-a dat 600.000 de euro, după cum îi spune lui Serghei Mizil.

3,9 milioane de euro cerea o agenție imobiliară pe vila lui Iri

Merită amintit episodul din 2020 când vila a ars, în urma unui scurt circuit. Toate operele de artă din interior au fost distruse. Mare colecționar, Irinel Columbeanu avea inclusiv picturi semnate de Sabin Bălașa.

„Palatul de la Izvorani” era un adevărat muzeu de artă contemporană, fiind ticsit de opere de artă de o valoare imensă

În același an, „palatul de la Izvorani”, cum era supranumită locuința lui Irinel Columbeanu, a fost scoasă la vânzare, cu suma de 3,9 milioane de euro, de către o agenție imobiliară specializată în reședințe de lux. Ea putea fi și închiriată cu suma de 15.000 de euro pe lună.

Vila de la Izvorani are 2500 mp construiți, piscină, ieșire pe lac, 15 dormitoare și 1 hectar de teren

Cu alte cuvinte, în 3 ani de închiriere s-ar fi acoperit suma pe care o primise Iri împrumut de la avocata sa care, ulterior, s-a făcut stăpână pe vila cu o suprafață de 2.500 mp construcţie, 15 dormitoare cu baie şi dressing propriu fiecare, saună, piscină interioară şi exterioară, ponton, 5 bărci la lac, bucătărie profesională, la care se adaugă și un teren de 10.000 mp ( 1 hectar).

Sursa foto: Instagram, captură video TikTok

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre