Simona Ionescu / Redactor Șef

Jaful de la Primăria Sectorului 5. Medalii de șahiști, baloane, tricouri și trotinete cumpărate pentru 5 ani de zile

Jaful de la Primăria Sectorului 5. Medalii de șahiști, baloane, tricouri și trotinete cumpărate pentru 5 ani de zile
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a avut surprize de zile mari când a văzut ce se află în hala  din Piața Ferentari. Jaful de la Primăria Sectorului 5.

Piața Ferentari din Sectorul 5 al Capitalei este închisă de mai mult timp, pentru reabilitare. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și-a băgat nasul să vadă de ce este închisă hala și a descoperit o ”comoară” inutilă.

Jaful de la Primăria Sectorului 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a aflat că Piața Agroalimentară Ferentari este închisă. Mai exact, în loc ca producătorii să își poată vinde marfa, iar cetățenii din sector să poată cumpăra fructe și legume dintr-o piață modernă, spațiul a fost transformat într-un depozit.

Sute de cutii stau unele peste altele, iar edilul a avut surprize de proporții când a scotocit prin acestea. Mii de perechi de încălțăminte, mingii, trotinete electrice, cărți pentru copii, diverse jucării, pungi de cadouri, steaguri, ornamente de sărbători, medalii, mănuși de box.

Control în Piața Ferentari

În alte cutii erau dezinfectanți, produse de igienă, detergenți, tricouri inscripționate, penare, geci de iarnă, topuri de hârtie, brelocuri, umbrele, baloane, șepci, pistoale de jucărie, puști cu bile.

Toate acestea și multe altele se află în Piața Ferentari, depozitate de ani de zile, iar unele dintre ele sunt într-o stare avansată de degradare.

Medalii de șahiști, baloane, tricouri și trotinete închise în Piața Ferentari

Cristian Popescu Piedone a descoperit și alte bunuri care nu pot fi cuantificate, cum ar fi: licențe OFFICE CD, elemente de recuzită (costume, rochii, căciuli, curele, mărgele, plase camuflaj etc.), dar și recuzită de armată (caschete, pantaloni și vestoane, bidoane de apă etc.).

Tot în această serie se încadrează și globuri, șabloane hârtie fulgi de nea, roll-up-uri, flori decorative, figurine de Crăciun (berbec, miel, vacă, cămilă, magi, Iosif, Fecioara Maria).

Cine a depozitat aceste obiecte? ”Toate bunurile sunt achiziționate de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”. Hârtia, detergenții și papetăria au fost achiziționate de la societatea Economat Sector 5 SRL. Din informațiile pe care le are primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, fostul edil Daniel Florea nu era la curent cu achizițiile făcute de foștii directori, aceștia folosindu-se de funcțiile pe care le ocupau pentru a obține diverse bunuri”, a informat Primăria Sectorului 5.

Obiecte de jumătate de million de euro în Piața Ferentari

Cristian Popescu Piedone, a dispus inventarierea tuturor bunurilor aflate în Piața Ferentari. După ce acest lucru va fi realizat, edilul vrea să redeschidă piața.

Potrivit calculelor estimative realizate de Direcția de Control din cadrul Primăriei, bunurile găsite în Piața Ferentari valorează 2.419.414 lei (493.000 euro). O mare parte din bunurile găsite în Piața Ferentari nu mai există în contabilitatea Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, ci figurează că au fost distribuite, deși se află depozitate în piață.

”În perioada imediat următoare se va face o analiză referitoare la bunurile găsite în Piața Ferentari și se va decide care va fi destinația acestora, pentru a putea elibera spațiul pieței. De asemenea, Corpul de Control al Primarului va sesiza organele competente, pentru a verifica dacă banii publici au fost cheltuiți legal sau nu”, a comunicat Primăria SEctorului 5.


Mircea Crișan, un mare actor. Textele lui umoristice erau pline de „șopârle”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre