Simona Ionescu / Redactor Șef

Vameșilor nu le-a venit să creadă ce au găsit în valizele lui Julio Iglesias. A fost nevoie de intervenția ministrului Culturii

Vameșilor nu le-a venit să creadă ce au găsit în valizele lui Julio Iglesias. A fost nevoie de intervenția ministrului Culturii
Julio Iglesias este cel mai cunoscut artist latino din toate timpurile. În vârstă de 80 de ani, acesta trăiește în Miami.

Zilele trecute a fost nevoie de intervenția biroului președintelui țării dar și a ministrului Culturii dominican, după ce valizele lui Julio Iglesias au fost desfăcute de vameși, în  aeroport. Acestora nu le-a venit să creadă ce au putut găsi în ele la controlul de rutină. A fost vorba de zeci de kilograme de mâncare, produse interzise.

Vameșilor nu le-a venit să creadă ce au găsit în valizele lui Julio Iglesias

Întors acasă după o vacanță în Bahamas, Julio Iglesias a avut parte de o întâmplare neplăcută pe aeroportul din Punta Cana, în Republica Dominicană, unde a aterizat ca escală, înainte să ia avionul spre America. Imediat după ce aterizat, valizele lui au fost controlate de vameși. Văzând conținutul acestora, oamenii legii l-au reținut pe artist împreună cu cei care îl însoțeau.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diario El Litoral (@ellitoral)

Artistul și companionii lui au fost imobilizați preț de câteva ore, iar conținutul valizelor a fost indisponibilizat. Este vorba de un total de 42 de kilograme de alimente, mai ales fructe (afine, căpșuni, zmeură), legume (salată, ciuperci, fasole), dar și brânză.

Regulamentul acestei țări este foarte strict în ceea ce privește circulația mărfurilor alimentare: aceasta e interzisă în afara comerțului care presupune controlul sănătății produselor.

Julio Iglesias a apelat la ministrul Culturii ca să își salveze brânza și fructele

Introducerea în țară a  unor fructe sau legume din alte locuri este strict interzisă, pentru a evita contaminarea mâncării din Republica Dominicană.

Însă nici Julio Iglesias nu a stat nepăsător așteptând ca autoritățile să decidă soarta sa și a mâncării sale. El a apelat la autoritățile statului. Cu  mijlocirea celor mai înalte autorități ale țării, între care ministrul culturii, Milagros Germán Olalla, și a biroului președintelui Luis Abinader, Julio Iglesias și-a eliberat brânza, fructele și legumele și a putut pleca  în final, acasă.

Potrivit emisiunii „Fiesta” de la Telecinco, artistul avea în valize peste 40 de kilograme de alimente. Iglesias sosea cu un zbor din Bahamas și făcuse o escală în Punta Cana, înainte de a lua alt avion spire destinația sa finală. Makoke, colaboratoare a emisiunii „Fiesta”, a dat asigurări în platou că e un lucru știut despre Julio Iglesias că își aduce mereu mâncare din călătoriile sale. Ea însăși, în unele dintre vizitele sale, i-a adus fructe de mare, șuncă sau vin din Spania.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre