Simona Ionescu / Redactor Șef

Loredana, înainte să devină milionară, dar și divorțată: „Prefer să mănânc doar patru chifle pe zi decât să…”

Loredana, înainte să devină milionară, dar și divorțată: „Prefer să mănânc doar patru chifle pe zi decât să…”
Când a pășit pentru prima dată în București, Loredana Groza a fost fascinată de metropolă. Și pentru că de la bun început i-a plăcut centrul Capitalei a avut un vis: să locuiască în acea parte.

Bucureștiul a primit-o pe Loredana Groza cu brațele deschise și i-a împlinit dorința. Timp de zece ani a locuit la Piața Romană.

Loredana Groza a știut dintotdeauna că va fi artistă când va fi mare, iar când era întrebată ce vrea să devină, spunea simplu: vedetă. Susține că „pe suflet am 1000 de ani” și că „am trăit într-o zi cât alții trăiesc într-un an. Și asta pentru că trăiesc în fiecare zi ca și cum e ultima mea zi pe pământ”. Face patru ore de yoga zilnic, pentru că o ajută la echilibrul interior și crede că cel mai greu este „să fim oameni obișnuiți”.

Față de începuturile sale în lumea artistică, astăzi Lori e în topul celor mai bogate vedete din România.

„O să-ți distrugi cariera”

Nu are o fire deloc conservatoare și, totuși, nu i-a fost niciodată frică că va fi văzută altfel decât este cu adevărat. Loredana spune că a primit mereu tot felul de întrebări, chiar și de la cei apropiați. „Mulți mi-au spus ești nebună, ce o să faci? Ce o să zică lumea? O să-ți distrugi cariera. (…) Eu am încercat mereu să aduc ceea ce comunismul a distorsionat”, a mărturisit frumoasa cântăreață.

Loredana a acceptat să vină la primul podcast: cel al lui Mihai Morar

„În viața mea nu văzusem asemenea sandvișuri la Onești”

Invitată în podcast-ul lui Mihai Morar, Loredana Groza a povestit cât de grele au fost începuturile carierei, perioadă în care s-a întâmplat să mănânce doar patru chifle pe zi. ”Avem banii numărați, pentru că ai mei nu erau niște nababi. Mama era învățătoare, tata lucra în construcții. Țin minte că aveam un leu și îmi cumpăram patru chifle pe zi.

Patru chifle de 25 de bani. Și uneori era tot ce mâncam într-o zi. Le cumpăram de pe Calea Victoriei, unde există un pasaj, singurul din București unde se făceau sandvișuri cu șuncă și cașcaval. Pe vreme aceea era ceva extraordinar. În viața mea nu văzusem asemenea sandvișuri la Onești. Doar că acela era mai scump și nu-mi permiteam. Era un lucru pe care doar îl degustam, din când în când.

Lori, despre perioada în care mânca doar patru chifle pe zi

„Am reînviat ca pasărea Phoenix”

Nu a regretat niciodată meseria pe care și-a ales-o, indiferent cât de greu i-a fost în unele momente și crede că a avut cea mai exuberantă viață. „Indiferent prin ce am trecut în viață n-am rămas cu suferință, m-am repliat. Am reînviat ca pasărea Phoenix. N-am dramatizat nimic, indiferent ce s-a întâmplat. (…)”,  spune Loredana. Artista spune că n-a interesul atât de mult câștigul material, dar ea nu a fost interesată”, a declarat Lori din Onești.

„La primul turneu, ne căram cu conserve

„Țin mintea că eram în Israel în anii 80 și ne căram cu conserve, Stela Popescu, Arșinel… primul meu turneu cu Teatrul Tănase în Israel. Am fost cu ei în toate sălile de sport, uriașe, în care țineam spectacolele și după ce terminam, veneau tot felul de oameni să ne invite în oraș, să ne facă daruri. Aveam 10 dolari pe zi de la ARIA, singura instituție de stat care manageria artiștii.

Banii nu contau, pentru că nu aveam voie să-mi cumpăr nimic în România, pentru că trebuia să spun de unde am banii. Venise un evreu foarte bogat la mine și mi-a spus: Loredana, dacă rămâi aici, te îmbrac în aur.

Nu suportă niciodată să stea la mâna unui bărbat

„Prefer să mănânc patru chifle pe zi decât să-mi dicteze un bărbat”

Am cele mai mari fabrici de diamante și în toată lumea… pentru mine a fost comică toată faza. Pentru tot aurul din lume n-aș fi făcut asta. Dar, o fată din balet, a doua zi avea brățara respectivă la mână. Fiecare om are opțiunile lui. Politica mea n-a fost materială, dacă aș fi vrut să fiu bogată era mai simplu decât să cânt. Da, îmi place să fiu țiplă, să dau trendurile, dar asta nu înseamnă că trebuie să îmi vând sufletul.

Prefer să mănânc patru chifle pe zi, dar să nu-mi dicteze un bărbat”, s-a destăinuit Lori.

Acesta ar putea fi și motivul pentru care artista a ales să se separe de soțul ei, Andrei Boncea, după 20 de ani de mariaj.

„Primele mele excursii adevărate au fost în perioada pandemiei”

Contrar a ceea ce spun unii sau alții, Lori spune că nu a fost niciodată atrasă de vacanțe, iar primele „excursii adevărate au fost în perioada pandemiei. Nu pot să stau mai mult de câteva zile când plec. Pe mine vacanța mă scoate din ritm”, spune aceasta. Loredana crede că nu trebuie ca femeile să se bazeze pe amor. Chiar dacă bărbații au roit în jurul ei, a fost prea puțin interesată de masculi, pentru că a fost focusată doar pe meseria ei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre