Simona Ionescu / Redactor Șef

”Mama” telenovelelor a murit. A scris 80 de povești de amor

”Mama” telenovelelor a murit. A scris 80 de povești de amor
Când au apărut telenovele sud-americane la noi, femeile stăteau lipite de micile ecrame. Erau curioase să afle ce mai face Esmeralda, Rafaela, Kassandra. Ei, bine, scenarista care a scris cele mai multe și mai populare telenovele a încetat din viață.

80 dintre scenariile scrise de autoarea cubaneză au devenit telenovele îndrăgite pe toate continentele. Este considerată una dintre cele mai reprezentative autoare de romane romance. A murit, la 96 de ani, înconjurată de multă dragoste.

Delia Fiallo s-a stins din viață la Miami, la vârsta de 96 de ani

”Mama” telenovelelor a murit. A scris 80 de povești de amor

Delia Fiallo s-a stins din viață la Miami, la vârsta de 96 de ani. Scriitoarea de origine cubaneză a murit înconjurată de dragostea familiei sale, scrie washingtonpost.com.

Delia Fiallo a murit în locuința sa din Coral Gables, Florida, cu doar câteva zile înainte să împlinească 97 de ani, a dezvăluit menajera, pentru The Associated Press. Nu se cunoaște cauza morții. Dar, se știe că a fost înconjurată de copiii săi până în ultima clipă. Nora sa, Odalis Baez, a confirmat decesul pentru AFP.

Delia Fiallo a fost autoarea telenovelor de succes „Esmeralda” și „Kassandra”. A scris în jur de 43 de telenovele, cu peste 80 de adaptări ale operei sale din întreaga lume. Unele dintre cele mai cunoscute producții ale sale au fost „Kassandra”, „Esmeralda”, „Rosalinda”, „María del Mar”, „La Zulianita”, „Lucecita”, „Cristal”.

Și-a început cariera în 1950, la Havana, cu telenovele radiofonice, iar în 1957 a debutat în televiziune. S-a oprit în 1985, la 61 de ani.

Cine a fost Delia Fiallo

A studiat Filosofia la Havana, în Cuba, unde avea și un doctorat. În 1968, familia ei s-a refugiat în SUA și s-a stabilit în Miami, Florida. Ea a trăit o vreme și în Venezuela unde a supravegheat câteva din telenovelele produse după scenariile scrise de ea. A fost căsătorită timp de 63 de ani cu Bernardo Pascual, director de radio.

Scenarista a avut cinci copii și 13 nepoți. Într-un interviu pentru AFP din 2018, Delia Fiallo a spus că vrea ca lumea să-şi amintească de ea „ca de o persoană care a iubit mult şi care a fost foarte iubită”.


Sclava Isaura, telenovela-fenomen. I-a schimbat viața actriței Lucelia Santos

Fotbalist celebru, devenit pasionat de o anume telenovelă. Află de ce

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre