Simona Ionescu / Redactor Șef

Măsurile luate la TVR după infectarea cu Covid a doi angajați. Exclusiv

Măsurile luate la TVR după infectarea cu Covid a doi angajați. Exclusiv
Anunțam ieri dimineață, 10 iulie, că atât la ProTv, cât și la TVR sunt angajați care au avut ghinionul să se infecteze cu Covid. Menționam că salariați din TVR au încercat să contacteze clinci private pentru a face urgent test, însă nu au reușit. După-amiază, conducerea TVR le-a comunicat tuturor ce măsuri a luat. Le prezentăm în exclusivitate.

Recomandarea medicală este ca pacientul să fie testat după 5-7 zile de la contactul cu persoana la care virusul a fost declarat pozitiv, iar rezultatele vor fi eliberate în cel mult 72 de ore din momentul în care probele ajung în laborator.

Vom reveni cu detalii despre unitatea medicală care va realiza testarea colegilor noștri (locaţii, adrese etc.)

Modificări în grilele TVR

Având în vedere contextul epidemiologic general actual şi situaţia specială creată de apariţia unui caz pozitiv de SARS Cov 2 în TVR, cu afectarea activităţii Direcţiei Ştiri, prin măsurile obligatorii de izolare care se impun a fi luate în legătură cu contacţii direcţi, grilele de programe ale canalelor TVR 1 şi TVR 2 au fost modificate pentru perioada 11 – 25 iulie 2020, astfel:

TVR 1

Începând din 13 iulie şi până pe 24 iulie TVR 1, intervalul orar 7.00-9.00.

Telejurnal Matinal într-un format redus;

De la ora 9.00,  Jurnal Regional, cu o durată de o oră, realizat de staţiile locale ale SRTV;

De la ora 10.00, documentarul Chipurile României, realizat de britanicul Charlie Ottley, în locul emisiunii Ca’n Viaţă;

Sâmbătă, 18 şi 25 iulie, documentarul turistic Frumuseţile Ţării Galilor, în locul emisiunilor Cooltura şi Lumea Azi.

TVR 2

În perioada 11-24 iulie, de luni până vineri, TVR 2 va difuza, în simulcast cu TVR 1, Telejurnalul de la ora 14.00 (cu traducere mimico-gestuală).

De la ora 12.00, de luni până vineri, TVR 2 va difuza documentarul Doar Să Gustaţi.”

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre