Simona Ionescu / Redactor Șef

Medicul erou de la Piatra Neamț a fost răsplătit. Ce premiu a primit Cătălin Denciu în Belgia

Medicul erou de la Piatra Neamț a fost răsplătit. Ce premiu a primit Cătălin Denciu în Belgia
Cătălin Denciu a făcut mândră o țară întreagă atunci când s-a aruncat în flăcări pentru a salva pacienții spitalului din Piatra Neamț. Actul său eroic l-a costat scump, fiind nevoit să plece la un tratament special în Belgia din cauza arsurilor suferite.

Medicul erou de la Piatra Neamț a fost răsplătit. Anul trecut, Cătălin Denciu a dat un exemplu de curaj și eroism. Medicul a fost răsplătit pentru faptele sale de către belgieni.

Cătălin Denciu a fost declarat Eroul Anului 2020 în Belgia.  El a salvat viața mai multor persoane, punându-și în pericol propria viață. Un important oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a făcut anunțul.

Cătălin Denciu, eroul anului 2020 în Belgia

Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a izbucnit în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ de pe 14 noiembrie 2021, după ce și-a riscat viața încercând să salveze pacienţii. În urma tragediei, medicul erou a fost transportat în Belgia.

Medicul a fost declarat de curând “Eroul Anului 2020” în Belgia, țară unde se află și în prezent pentru tratament și recuperare în urma incendiului. Vestea a fost dată chiar de către Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS. 

Oficialul a fost prezent alături de președintele Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

„În ciuda faptului că această pandemie nu s-a terminat, România a reușit foarte bine să își dovedească capacitatea instituțională și solidaritatea comunității, și devotamentul eroic al lucrătorilor din sănătate din România. Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020. Am stat de vorbă personal cu domnul colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a declarat Hans Kluge.

Care este starea actuală a lui Cătălin Denciu

Medicul erou care a suferit arsuri grave după ce a încercat să salveze pacienţii îşi continuă recuperarea la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Cătălin Denciu a vorbit pentru presa belgiană despre ultima perioadă din viaţa sa.

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenţi medicali şi kinetoterapeuţi. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reuşit treptat să mă mişc şi să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. 

Împăturirea braţelor este încă dificilă, aşa că urmez o mulţime de şedinţe cu kinetoterapeuţii şi un terapeut pentru a învăţa să mişc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuşi”, a declarat Cătălin Denciu pentru beldefnews.mil.be.

Medicul erou de la Piatra Neamț a suferit încă o intervenție chirurgicală. Presa din Belgia scrie despre dr. Cătălin Denciu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre