Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteo. Se întoarce vara, de azi. Cum va fi vremea până în octombrie

Meteo. Se întoarce vara, de azi. Cum va fi vremea până în octombrie
Vara a revinit practic din weekend în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea continentală. O prognoză meteo arată că și în următoarele 4 săptămâni temperaturile vor fi ridicate.

Astăzi, vă puteți duce liniștiți copiii la școală fără umbrele sau pelerine. Nu va ploua, ci va fi o zi frumoasă și caldă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 13 septembrie – 11 octombrie 2021.

Vor fi posibile temperaturi maxime apropiate de 30 grade celsius, valori termice mai ridicate comparativ cu normalul perioadei, prevăd meteorologii.

Până în jurul datei de 15 septembrie, regimul precipitaţiilor va fi deficitar, doar izolat urmând să plouă slab şi trecător, cu precădere în zonele perimontane. Ulterior, probabilitatea de ploaie va creşte.

Publicăm o estimare, pentru săptămâna în curs, afișată de telefoanele mobile.

Potrivit specialiştilor, așa cum o arată cifrele, mijlocul primei luni de toamnă aduce temperaturi de vară.

O răcire este anunțată de ANM pentru perioada 18 – 20 septembrie, în majoritatea zonelor țării.

Așadar, temperaturile vor înregistra o creștere până pe 18 septembrie, după care vremea se va răci brusc.

După 27 septembrie, valorile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara, apoi urmează o nouă răcire, susțin meteorologii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre