Simona Ionescu / Redactor Șef

Mugur Mihăescu a rămas repetent de trei ori la facultate. De ce a turnat la Securitate

Mugur Mihăescu a rămas repetent de trei ori la facultate. De ce a turnat la Securitate
Mugur Mihăescu a fost reținut în răspunsuri la întrebările incomode ale jurnalistei Denise Rifai. La întrebarea câte milioane i-au intrat în conturi cu ”Vacanța Mare”, actorul a spun doar ”multe”. De ce și-a turnat colegii la Securitate.

Mugur Mihăescu este de 30 de ani în grupul de umor „Vacanța Mare”. În vârstă de 54 de ani, este un actor foarte apreciat, scenarist, om de afaceri. Nu a ezitat să intre în politică și este prezent și pe scena publică.

Denise Rifai i-a pregătit 40 de întrebări, dar actorul nu s-a grăbit să dea amănunte la întrebările incommode, despre avere, despre anii de facultate, despre Securitate.

Mugur Mihăescu (54 de ani) a creat două personaje simpatice, Leana luʹ Pârțag și Garcea, în show-ul ”Vacanța Mare”

Mugur Mihăescu, despre avere

Mugur Mihăescu (54 de ani) a creat două personaje simpatice, Leana luʹ Pârțag și Garcea, în show-ul ”Vacanța Mare”. Românii au râs și chiar îl strigă pe actor Garcea. ”Câte milioane ați câștigat cu Vacaanța Mare?”, a întrebat Denise Rifai, la emisiunea pe care o realizează la Kanal D.

„Destule, multe, nu mai știu. Dacă nu ne-am făcut un scop din bani, au venit. Cum îi număram, îi și cheltuiam.

Pentru ce faci bani, ca să îi iei cu tine în mormânt? Ce faci? Îți construiești o casă să-ți placă. Ne-am făcut visele alea cum erau pe la 35 de ani, cu mașini, cum vezi pe fiecare că are. Urmați-vă, frate, visul. Trăiți-vă viața, că rămâneți cu amintirile. Banii? Pune-i în circulație, să se ducă. Clar că la un moment dat trebuie să te gândești la zile negre, să mai pui ceva deoparte. Dar am câștigat pentru că reclamele vândute pe perioada «Vacanța Mare» au generat zeci de milioane de euro.

N-aveam de ce să nu facem bani. E adevărat că e o rușine să fii sărac într-o țară bogată. De ce să fii sărac? Poate dacă nu vrei și nu muncești. Dacă poți pe urmă să întorci în societate ce ai produs, să te implici, foarte bine.

Dacă nu poți, stabilește-te în altă parte. Eu am ales să rămân aici, cu bune și cu rele, așa cum am putut. Aici m-am născut și nu pot să plec să trăiesc în altă țară. M-a bătut gândul de o mie de ori, dar n-am putut să fac pasul ăsta”, a spus actorul.

Mugur Mihaescu: ”Faci orice să supraviețuiești”

„Ce ați avut de câștigat pentru că v-ați turnat prietenii la Securitate?”, a întrebat Denise Rifai. „Faci pe dracu-n patru să scapi, să supraviețuiești!” este răspunsul oferit de Mugur Mihăescu.

Mugur Mihăescu a rămas repetent de 3 ori, terminând facultatea după opt ani. „Primii bani au venit când l-am buzunărit pe bunicul. Apoi de la sorcovă. Bunicul lăsa intenţionat 2-3 lei prin buzunare. Am vrut să mă fac inginer, că mi-a plăcut matematica, doar că la facultate mă puneau să învăţ organele maşinii.

”Eu eram la calculatoare şi voiam altceva. Am făcut opt ani de facultate, că am fost repetent. La anul 4 m-a prins nevastă-mea din urmă. În anul 4 am avut materii la care îmi era greaţă să merg, m-au lăsat iar repetent. Apoi am intrat în anul 5”, a spus Mugur Mihăescu.

Actorul a fost coleg de liceu, apoi de facultate cu viitoarea sa soție, Rodica. Dar, au început să formeze un cuplu abia după ce și-au terminat studiile

”Nu aș fi crezut niciodată că va fi ceva între noi, dar s-a produs imposibilul. Iar căsătoria a fost o continuare fericită.”, spunea actorul în trecut.

În timp ce Mugur Mihăescu a preferat să se implice în actorie și în domeniul afacerilor, Rodica este profesoară de informatică. Cei doi sunt împreună de peste 20 de ani și au împreună o fiică, Ivona, care activează într-un domeniu total diferit de cele îndrăgite de părinții săi. Fiica lui Mugur Mihăescu a absolvit Administrarea Afacerilor la Universitatea Bath din Somerset și lucrează într-o agenție de turism de la Londra. Tânăra are o relație foarte frumoasă cu părinții săi, dar de la distanță.

Mugur Mihăescu, om de afaceri

Mugur Mihăescu se bucură de o avere consistent, chiar dacă pandemia i-a afectat profiturile din localurile pe care le deține. Actorul își îndeplinește micile plăceri oricând simte nevoia.

Celebrul ”Garcea” are mai multe localuri în Centrul Vechi din București, dar pandemia de COVID-19 din România i-a dat dureri de cap. Acum ceva timp, Mugur Mihăescu a mărturisit că a suferit pierderi financiare din cauza pandemiei de aproape două milioane de euro.

Dar, Mugur Mihăescu nu a stat degeaba și a readus-o la viață pe „Leana Pârțag”, în celebrul și ocntroversatul Revelion de la TVR. Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu au primit în noaptea de Revelion nici mai mult, nici mai puțin de 11.000 de euro fiecare, au aflat jurnaliștii.

”Am primit doar reacții de genul «S-a trezit și Leana să vorbească» sau «Ce mai vrei. Garceo?!». Sau ceva de genul «ce mai vreți voi, ăștia, care lungesc cu apă borșul ca să câștige o groază de bani!»”, a declarat actorul acum ceva vreme.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre