Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicolae Ciucă a mers în Spania și a făcut anunțuri importante pentru Diaspora. Cel mai important: dubla cetățenie!

Nicolae Ciucă a mers în Spania și a făcut anunțuri importante pentru Diaspora. Cel mai important: dubla cetățenie!
Președintele Senatului Nicolae Ciucă a fost în Spania zilele acestea, unde a discutat subiecte de maxim interes pentru Diaspora. Cu această ocazie, Nicolae Ciucă a făcut și un anunț important în ceea ce privește dubla cetățenie.

Nicolae Ciucă a efectuat zilele acestea o vizită oficială în Spania, în calitate de Președinte al Senatului. Printre subiectele discutate de cei doi s-a numărat și unul important pentru Diaspora: dubla cetățenie.

Ciucă a avut întâlniri și cu reprezentanții mediului de afaceri, ai comunității românești precum și ai comunității creștine locale. 

Nicoale Ciucă, vizită în Spania
Foto: Facebook

În cadrul întâlnirilor, liderul PNL a vorbit despre importanța pe care o au românii din Diaspora în dezvoltarea țării, ținând să le mulțumească: ”Trebuie să avem grijă ca Diaspora să primească respectul și aprecierea pentru tot ceea ce a făcut pentru România”, a transmis liberalul. 

Dubla cetățenie, la un pas de realizare 

Președintele Senatului a transmis și un mesaj important în ceea ce privește dubla cetățenie. Acesta a spus că o decizie se va lua după ședința de guvern comună ce va avea loc la București, astfel că până la îndeplinire nu mai este decât un pas.

Dubla cetățenie este la un pas de realizare. Foto: evz.ro

” Știu că va interesează foarte mult problema dublei cetățenii, în momentul de față mai lipsește ședința de Guvern comună ce se va desfășura la București. Atunci vom avea această decizie pe care o așteptați de foarte mult timp. Toate aceste chestiuni le-am discutat și le-am aflat aici și le luăm în țara și ne angajam să le rezolvăm cât de curând posibil”, a declarat Nicolae Ciucă cu ocazia vizitei în Spania.

Liberalul a subliniat importanța valorilor creștine 

În discursul său din fața comunității creștine din Spania, Ciucă a subliniat importanța valorilor creștine, citând din vorbele lui Iisus. ”Am învățat că-n viață dacă ne comportăm după acest motto atât de simplu, dar atât de adevărat: <Iubește pe Dumnezeu și fă ce vrei, pentru că atunci când iubești nu greșești>, nu ai cum să faci rău”.

Liberalul a subliniat importanța valorilor creștine în cadrul discursului său. Foto: Facebook

„Isus a spus că adevărul ne va elibera, avem nevoie de adevăr. Valorile creștine sunt sistemul nostru imunitar, sunt anticorpii prin care putem să ne apărăm prin noi înșine de ceea ce poate să însemne această smintenie și abatere de la credința în Dumnezeu, iubirea de patrie, de familie, familia întemeiată de un bărbat și o femeie”, a spus Nicolae Ciucă. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre