Simona Ionescu / Redactor Șef

Nou război în familia Dolănescu, pentru o bucată de pământ. Vecinii au pornit scandalul

Nou război în familia Dolănescu, pentru o bucată de pământ. Vecinii au pornit scandalul
Familia Dolănescu este în mijlocul unui nou război, iar miza este o bucată de pământ. Cei doi nu sunt singurii implicați, căci vecinii sunt cei care pornit întregul scandal. Situația a degenerat până într-acolo încât s-a ajuns la Tribunal.

Frații Dolănescu, Ionuț și Dragoș, s-au luptat mulți ani pe averea impresionantă lăsată în urmă de tatăl lor, interpretul de muzică populară Ion Dolănescu, care a murit în 2009 la vârsta de 65 de ani. Războiul s-a terminat abia după șase ani, prilej cu care cei doi au ajuns la un singur numitor comun, acela că fiecare are dreptul la jumătate din averea lăsată în urmă de Dolănescu. 

Cei doi frați nu au mai fost niciodată în relații bune, însă un nou război în familia Dolănescu i-a unit. Ionuț și Dragoș au ajuns din nou în instanță, de data aceasta chemați chiar de către vecini. Iar miza este o bucată de pământ, o suma infimă comparativ cu marea avere lăsată în urmă de cântăreț. 

Vecinii fraților Dolănescu refuză să le plătească acestora despăgubiri 

Totul a pornit de la o bucată de pământ pe care o dețin în sectorul 5, Ionuț și Dragoș Dolănescu. Mai exact, pe acea bucată de pământ este un imobil, deținut în cotă de 1/4 de către Dragoș Dolănescu și 1/12 de către fratele său, Ionuț. 

Ionuț și Dragoș s-au luptat mulți ani pe averea rămasă de la Ion Dolănescu

„Obligă reclamanţii la plata sumei 53.777,20 lei, în favoarea pârâtului Dolănescu Valenciano Dragoş Carlos Antonio, cu titlu de sultă, corespunzător parţial cotei sale de proprietate de 1/4. Obligă pârâta B. Mihaela la plata sumei de 24.594,55 lei, în favoarea pârâtului Dolănescu Valenciano Dragoş Carlos Antonio, cu titlu de sultă, corespunzător diferenţei aferente cotei sale de proprietate de 1/4. Obligă pârâta B. Mihaela la plata sumei de 26.123,91 lei, în favoarea pârâtului Dolănescu Ion, cu titlu de sultă, corespunzător diferenţei aferente cotei sale de proprietate de 1/12”, este un fragment din hotărârea care le dădea fraților dreptul la despăgubiri, dar pe care vecinii refuză să le plătească.  

Vecinii s-au adresat instanței 

Cu toate că suma de 20.000 de euro pe care vecinii trebuie să o achite a fost stabilită prin hotărâre judecătoarească, aceștia nu au plătit nici acum nimic. Ba chiar au contestat întreaga sumă în instanță, astfel că frații Dolănescu sunt citați în fața judecătorilor pe data de 16 Mai. 

Frații Dolănescu sunt citați în fața judecătorului pe data de 16 Mai.
Sursa foto: Captură Portal Just

Ca răspuns, Dragoș Dolănescu a declarat că a încercat să se înțeleagă cu vecinii, însă fără niciun rezultat: „Vecinii sunt cei care m-au dat în judecată, cei care stau lângă această proprietate. De fapt, eu nu m-am dus niciodată la acest imobil și nu aș putea să vă spun clar cum este. Știu că cei care m-au dat în judecată sunt aceeași vecini care locuiesc lângă această proprietate și eu am încercat să negociez de acum câțiva ani cu ei”, a mărturisit fiul cântărețului pentru o televiziune mondenă. 

„Cred că sunt în jur de 5.000-6.000 de euro” 

„Nu este o valoare foarte semnificativă, cred că sunt în jur de 5.000-6.000 de euro, ceva de genul acesta. N-am avut niciodată o problemă cu această bucată de pământ.

Niciodată nu am vrut să pun un avocat, pentru că m-ar fi costat mai mult avocatul decât banii urma să îi primesc pe această bucată de pământ”, a declarat Dragoș Dolănescu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre