Simona Ionescu / Redactor Șef

Nouă rețea de prostituție la Hollywood. Șeful, condamnat la o pedeapsă minimă care la ei însă e maximă

Nouă rețea de prostituție la Hollywood. Șeful, condamnat la o pedeapsă minimă care la ei însă e maximă
Un producător de la Hollywood, în vârstă de 50 de ani, cunoscut pentru filmele „The Kindergarten Teacher” cu Maggie Gyllenhaal sau „The Kid” cu Ethan Hawke și Chris Pratt, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a condus o rețea internațională de prostituție având drept clienți celebri și bogați.

Rețeta pare inspirată de cea pusă la punct, cu decenii în urmă, de pedofilul Jeffrey Epstein. Ca și în cazul acestuia, clienții erau exclusiv bărbați extrem de bogați, dispuși să plătească sume cu trei sau patru zerouri pentru răsfăț în compania fetelor frumoase. Deseori acestea erau trimise cu avionul la clienți, uneori chiar și în afara țării.

Procurorii au declarat că Jordan a operat afacerea din 2010 până în 2017 prin intermediul unei presupuse companii de organizare de petreceri și evenimente și a companiei sale reale de producție de filme. El a încercat să folosească afacerea sa de prostituție pentru a produce filme legitime, deoarece mai mulți investitori și producători cunoscuți erau, de asemenea, clienți ai rețelei. Practic, Jordan și-a înființat propria casă de producție, PaperChase Films, în 2013, la aproximativ trei ani după ce a pus pe picioare rețeaua de prostituție.

Cel puțin un client a investit 250.000 de dolari în proiectele de film ale lui Jordan, la Hollywood, au mai declarat procurorii. Pentru a putea mișca banii, Jordan a deschis mai multe conturi bancare pentru a accepta plăți în numerar, prin virament și cecuri pentru servicii de prostituție și apoi pentru a plăti femeile. Pe cecurile pe care le dădea acestora scria că sunt onorarii pentru modelling, terapie prin masaj, pentru apariții și onorarii pentru consultanță. Afacerea de prostituție i-a generat producătorului de la Hollywood, câștiguri de peste 1,4 milioane de dolari, arată Daily Mail.

Organiza petreceri la care droga tinerele „aspirante”

La pronunțarea sentinței, Jordan și-a cerut scuze victimelor. Una dintre victime, care a vorbit în timpul audierii de două ore, a declarat că era să moară în urmă cu un deceniu, când Jordan a invitat-o la o petrecere și apoi i-a dat un amestec de droguri care i-a provocat leziuni cerebrale permanente. „Nu am vrut niciodată să-mi prostituez corpul”, a spus ea, făcând o pauză pentru a se aduna înainte de a cere insistent pedeapsa maximă.

Dillon Jordan, închis și în Cuba pentru infracțiuni sexuale

Tot acum a ieșit la iveală și cine era., de fapt, producătorul proxenet de la Hollywood. Procurorii au declarat că Jordan a fost eliberat dintr-o închisoare din Cuba în 2010, după ce a ispășit opt ani de închisoare pentru infracțiuni sexuale în această țară.

Imediat ce s-a văzut liber a început să ia legătura cu persoanele bogate pe care le cunoștea și să le intermedieze întâlniri cu prostituate de lux, cerând între 3.000 și 15.000 de dolari pe întâlnire. Conform autorităților, lui îi rămâneau aproximativ 40% din onorarii. Se lăuda că are o rețeta de 75 de femei care lucrau pentru el, inclusiv unele pe care le-a trimis în străinătate la o bogătașă din Regatul Unit, mai arată sursa citată.

„Copilăria nefericită”, motivul invocat de avocați pentru proxenetism

Pe de altă parte, în apărarea clientului lor, avocații au susținut că Jordan a intrat în industria sexului după o „copilărie îngrozitoare care a fost plină de abuzuri fizice, sexuale și psihologice”. Tot ei susțin că acesta  a părăsit afacerea prostituției în 2017 și s-a ocupat activ de industria cinematografică înainte de a deveni consultant în domeniul designului de locuințe.

Avocații lui au mai spus că au spus că Dillon Jordan nu era un proxenet tradițional, ci mai degrabă primea onorarii pentru a organiza petreceri cu lucrători sexuali adulți sau pentru a organiza evenimente de amploare și spectacole cu tematică pentru adulți.

Procurorul american Damian Williams a declarat într-un comunicat că Jordan „a operat și a profitat de pe urma unei vaste afaceri de prostituție care se adresa bărbaților bogați și care se baza pe exploatarea femeilor tinere”.

„Timp de ani de zile, Dillon Jordan a operat o afacere de prostituție extinsă și de mare anvergură prin intermediul a două companii de fațadă – o presupusă companie de organizare a petrecerilor și evenimentelor și o companie de producție cinematografică reală, a declarat procurorul american Audrey Strauss la momentul arestării sale. Acum, petrecerea s-a terminat, iar filmul este gata”.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre