Simona Ionescu / Redactor Șef

Noul sezon estival cu reducere de 65%

Noul sezon estival cu reducere de 65%
A început noul sezon estival, cu reduceri substanțiale. Cei care merg la mare în perioada aceasta plătesc cu jumătate de preț mai puțin. Iată ce trebuie să știți despre „Litoralul pentru toți”.

Programul special „Litoralul pentru Toţi” a fost inițiat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) pentru perioada 1 – 30 septembrie, acum 18 ani. Hotelierii oferă mari discounturi la cazare, unele de până la 65% din prețul cerut în vârful sezonului estival.

Până acum, în program s-au înscris 52 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziția turiștilor un număr de aproape 5.000 de locuri pe noapte. Rezervările se fac atât prin agenţiile de turism cât și direct de către hoteluri. Plajele sunt aproape pline pentru că reducerile sunt consistente.

Hoteluri din Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Neptun-Olimp, Jupiter, Venus, Saturn sunt deschise până la 30 septembrie, special pentru programul „Litoralul pentru Toți”.

Cât costă o cameră în această perioadă

La început de septembrie, programul „Litoralul pentru Toți” vine cu tarife atractive de cazare. Costă între 50 de lei și 140 de lei pe noapte cazarea într-o cameră dublă. În ultima săptămâna din septembrie, la un hotel de trei stele costă 12o de lei pe noapte în camera dublă, iar la două stele tarifele sunt și mai mici, de 50-60 de lei pe noapte.


Cuvintele au putere mai mare decât crezi. Învață să le folosești

Astra Film Festival face valuri. La propriu


Cazarea la un hotel de cinci stele, all inclusive, din Saturn, costă 106 lei în camera dublă.

Se anunță toamnă lungă și caldă la mare

În plus, turiștii au noroc și de o vreme caldă, cu  temperaturi de peste 27 de grade Celsius, transmit meteorologiii.

Șeful unei agenții de turism de pe litoral, Cristian Bărhălescu, spune că de la 1 septembrie reducerile sunt cu 4o-5o% și „având în vedere vremea frumoasă, s-ar putea ca în weekendurile următoare să vedem mai mulți turiști decât în weekendul care a trecut”. Hotelierii de pe litoral susțin, de altfel, de ani de zile, că începutul lunii septembrie este cea mai bună perioadă de venit la mare pentru familiile cu copii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre