Deci nu mai este glumă, zvon sau utopie! Compania care va putea să vândă fripturi fabricate din celule de vită cultivate este Aleph Farms, din Rehovot, Israel. Reprezentanții instituției au anunțat într-un comunicat de presă că Ministerul israelian al Sănătății a fost de acord în luna decembrie 2023.
„O descoperire globală”
Măsura a fost anunțată miercuri de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a numit dezvoltarea „o descoperire globală”. Firma a declarat că intenționează să introducă o „friptură mică” cultivată pentru clienții din Israel. Carnea de vită va fi cultivată din celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus pe nume Lucy care trăiește într-o fermă din California. Compania nu a oferit niciun termen privind momentul când va fi disponibil noul aliment. De asemenea, a depus cereri de aprobare de reglementare în alte țări, au declarat oficialii.
Carnea cultivată este crescută în rezervoare mari de oțel folosind celule care provin de la un animal viu
Aleph Farms se alătură celor de la Upside Foods și Good Meat, două firme cu sediul în California, care au primit în luna iunie autorizația de a vinde pui de cultură în SUA. Peste 150 de companii din lume urmăresc obiectivul de a crea carne cultivată, sau „cultivată pe celule”, cunoscută și sub numele de carne crescută în laborator.
Susținătorii spun că astfel se va reduce drastic răul provocat animalelor și va evita impactul asupra mediului al producției de carne convenționale. Dar industria se confruntă cu obstacole, printre care se numără costurile ridicate și provocarea de a realiza suficientă carne la o scară suficient de mare pentru ca producția să fie accesibilă și profitabilă.
Carnea cultivată este crescută în rezervoare mari de oțel folosind celule care provin de la un animal viu, de la un ovul fertilizat sau de la o bancă specială de celule stocate. Celulele originale sunt combinate cu nutrienți speciali pentru a le ajuta să crească în mase sau foi de carne care sunt modelate în alimente precum cotlete sau fripturi.
Sursă foto: www.voanews.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook