Simona Ionescu / Redactor Șef

Obiect extraterestru sau ce?! Un monolit ca și cel din America, descoperit acum în România

Obiect extraterestru sau ce?! Un monolit ca și cel din America, descoperit acum în România
Întâmplarea pe care am relatat-o în urmă cu 3 zile (24 noiembrie 2020), petrecută în statul american Utah, se repetă acum în România. E vorba de niște obiecte stranii despre care deocamdată specialiștii nu știu ce să creadă: e vorba de ceva extraterestru sau despre altceva.

Obiectul straniu, din metal, a fost găsit în România lângă ruinele cetății dacice Petrodava din Piatra Neamț. Un obiect asemănător a fost fotografiat în SUA în urmă cu câteva zile, iar Rețete și Vedete vi l-a prezentat în fotografia care însoțea povestea.

Ofițerii Departamentului de Siguranță Publică din Utah au dat peste un misterios monolit în mijlocul statului american Utah, într-o zonă muntoasă, în timp ce numărau caprele sălbatice dintr-un elicopter.

Structura ciudată, care are o înălțime de aproximativ trei-patru metri, pare înfiptă în pământ. Monolitul este făcut din metal, iar strălucirea sa contrastează puternic cu rocile de culoare roșiatică din jurul său.

„Este cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut în toți anii mei de zbor. Unul dintre biologi l-a văzut, când zburam chiar deasupra lui. Mi-a zis: hei, hei, hei, întoarce, întoarce!. Și eu l-am întrebat: Ce este? Iar el mi-a zis: E o chestie acolo, înapoi, trebuie să mergem să ne uităm la ea”, a povestit Bret Hutchings, pilotul elicopterului.

Patrula americană a făcut publice imagini cu monolitul. Pilotul de elicopter a spus că obiectul pare făcut de mâna omului și este înfipt bine în sol, nu aruncat din zbor. El și-a exprimat și o opinie: „Presupun că este vorba de un artist din noul val sau, poate, cineva care a fost mare fan al filmului Odiseea Spațială”, a adăugat acesta.

Monolitul și amplasamentul său seamănă evident cu faimoasa scenă din pelicula lui Stanley Kubrick din 1968, în care un grup de maimuțe dau peste un monolit enorm.

Totuși, este ilegal să se instaleze structuri sau artă fără autorizație pe terenuri publice „indiferent de pe ce planetă proveniți”, a declarat Utah DPS într-un comunicat publicat luni.

Povestea monolitului descoperit în zona Ceahlău

Un obiect ciudat ce seamănă izbitor de tare cu cel găsit în Utah a fost descoperit lângă ruinele dacice Petrodava, lângă Piatra Neamț. Blocul de metal, înalt de 3 metri și jumătate a fost reperat pe platoul Bâtca Doamnei.

Monolitul din România a fost descoperit joi dimineață, iar pe lateralele sale se pot observa diverse desene stranii în formă de spirale, a spus unul dintre martori, citat de Antena 3. Nimeni nu știe momentan ce însemnătate au desenele, sau ce caută blocul imens de metal acolo, care are una dintre fețe îndreptată către muntele Ceahlău.

Ca și cel din Utah, și acest monolit este băgat în pământ de mână omenească, dar nimeni nu a văzut pe cineva transportând un asemenea obiect în zonă sau lucrând acolo niște utilaje. Enigma rămâne totală deocamdată.

Declarația unui martor despre obiectul ciudat găsit la ruinele dacice

„Structura din metal are o înălțime de aproximativ patru metri, este confecționată dintr-un metal lucios, are secțiune triunghiulară, iar una dintre fețe este îndreptată spre Muntele Ceahlău, muntele sfânt al românilor după cum mai este cunoscut.

Monolitul seamănă izbitor și la formă și la dimensiune cu cel descoperit zilele trecute în deșertul american din Utah, de niște lucrători de la o agenție pentru siguranța publică. S-au făcut fotografii și o filmare cu structura, iar acum se așteaptă părerile specialiștilor”, a declarat unul dintre martorii care au văzut obiectul straniu.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre