Simona Ionescu / Redactor Șef

Omagiu mondial pentru David Popovici: i-au dedicat un desen animat. Iată filmul!

Omagiu mondial pentru David Popovici: i-au dedicat un desen animat. Iată filmul!
David Popovici (19 ani) s-a calificat în finala probei de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, la doar o zi după ce a câștigat medalia de aur la proba de 200m. Este vedeta mondială a momentului în natație. În această seară, de la 23.39, va intra în cursa finală pentru proba de 100 m. UpDate: David Popovici a câștigat medalia de bronz.

Felicitările și cadourile se țin lanț pentru David Popovici, după ce a urcat pe podium. Acum I s-a adus un omagiu mondial: i-a fost dedicat un desen animat.

Așa cum știți, după ce a obținut medalia olimpică, sportivul român a terminat semifinalele cu cel de-al cincilea timp: 47.66. Primul a fost chinezul Pan Zhanle (47.21), pe locul al doilea australianul Chalmers (47.58), iar pe trei ungurul Nandor Nemeth (47.61).  Pe locul patru s-a clasat francezul Maxime Grousset (47.63), care a fost imediat avertizat de către cei de la Le Parisien. 

Sursa citată a vorbit despre marii favoriți ai probei de 100 m liber: primul e menționat chinezul Pan Zangle, iar al doilea este David Popovici, supranumit de presa franceză „copilul-minune”. „Grousset va trebui să treacă de puștiul-minune român David Popovici, campion mondial în 2022 pe această distanță și recent medaliat cu aur la Jocurile Olimpice pe 200 m, și mai ales de chinezul Pan Zhanle, deținătorul recordului mondial”, a scris sursa citată.

În această seară, la ora 23.39 veți putea urmări pe TVR finala de 100 m, unde David Popovici speră să iasă din nou campion olimpic.

Omagiu pentru David Popovici, i s-a făcut un film animat

Un studio de creație din București a lansat primul film animat care îl are ca protagonist pe David Popovici. Creativii de la ALL MAD Studio au lucrat nu mai puțin de trei săptămâni pentru a realiza animația prezentată săptămâna aceasta, înainte de finala probei de natație 200 m.

„3 săptămâni de muncă împachetate în 47 de secunde. Prea puțin pentru cât de mult ne inspiră David dincolo de medalii şi recorduri”, au notat autorii. Ei au mai distribuit un clip în care arată cum s-a lucrat, în echipă, la realizarea filmului.

În imagini, David Popovici este asemănat cu o torpilă care are pe ea tricolorul românesc. Creatorii clipului au doar cuvinte de laudă despre sportiv. „Chiar nu contează dacă David Popovici va câștiga o medalie sau nu. Modul în care ne inspiră a depășit de mult timp barierele sportive, sau orice fel de record”, au mai notat aceștia.

Sursa foto / video: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre