Simona Ionescu / Redactor Șef

Omul de afaceri Mohammad Murad, despre femeia pe care o iubește cel mai mult

Omul de afaceri Mohammad Murad, despre femeia pe care o iubește cel mai mult
Despre Mohammad Murad se știe că este unul dintre oamenii de afaceri de succes din țara noastră. Era medic neurolog la Spitalul Colentina când a decis să devină antreprenor. O femeie l-a ocrotit și încă o mai face. Denise Rifai i-a răscolit amintirile.

Mohammad Murad este cunoscut de români ca patronul lanțului de fast-food Spring Time și hotelurilor Phoenicia, dar portofoliul său din domeniul turismului și HORECA e mult mai mare. Este un bărbat discret cu viața personală. Omului de afaceri îi merg bine investițiile, dar a luat și ”țeapă”. „Dacă nu iei vreo trei ţepe, nu eşti om de afaceri”, este lecția pe care a învățat-o pe pielea lui.

Mohammad Murad, despre femeia pe care o iubește cel mai mult

Mohammad Murad (54 de ani) a fost un copil rebel. Din nouă frați, tatăl lui l-a ales pe el să îi conducă afacerea. Avea doar 14 ani, iar el a îndemnat  pe angajați să facă grevă! A mărturisit în emisiunea jurnalistei Denise Rifai că după această boacănă a fugit de acasă. Însă, după două zile, s-a întors acasă de dragul mamei care l-a protejat toată viața. ”Din nouă copii, am fost favoritul ei. Mă protejează și acum. Să îi dea Dumnezeu sănătate!”, a spus milionarul.

Denise Rifai i-a mai răscolit și alte amintiri. Omul de afaceri a povestit că s-a ”potolit” abia la 18 ani, când a venit la studii, în România. ”Din prima zi nu m-am simţit străin în România. Primii trei ani de facultate i-am făcut la Iaşi, care e un oraş superb şi cu o cultură specială. Exista, faţă de astăzi, o mai bună pregătire a studenţilor. După trei ani de Iaşi am venit la Bucureşti”, a spus Mohammad Murad.

Este medic și a profesat la Spitalul Colentina din Capitală

Mohammad Murad și-a dorit să devină medic. A ajuns în România în anul 1982 pentru a studia medicina. Timp de șase ani s-a dedicat studiului. A urmat cursurile Facultății de Medicină din Iași trei ani și trei la București. După absolvire, a lucrat doi ani la Spitalul Colentina din Capitală.

În anul 1991 a pus pe picioare prima afacere, iar după două eșecuri a hotărât să devină antreprenor. La un an distanță se bucura de deschiderea primului restaurant Spring Time. Nu avea experiență, dar s-a dezvoltat în mai multe direcții.

De-a lungul anilor a cunoscut succesul în alimentația publică, turism și imobiliare. A mărturisit că a învățat din greșeli și a recunoscut că dacă nu iei câteva țepe ca om de afaceri nu faci cu adevărat cunoștință cu domeniul.

„Dacă nu iei vreo trei ţepe, nu eşti om de afaceri. Prima ţeapă a fost Pisica Neagră şi a doua Prometeu, prin care am făcut vreo cinci magazine în ţară. M-am trezit că asociatul meu, tot român, a luat ştampila şi a trecut spaţiile pe numele lui”, a mărturisit omul de afaceri.

Acum, pe lângă vechile locații, Murad are mai multe hoteluri pe litoral. Cele mai cunoscute, în care a investit masiv ca să le aducă la standarde de sus, sunt complexul Phoenicia din Mamaia de Nord, celebrul hotel Perla din Mamaia, complexul Belvedere din Olimp, restaurant în Neptun. În București a restaurat Hotelul Lido și a deschis un restaurant cu specific arăbesc în zona Aviației.

Despre viața privată se știu puține. Se știe că a fost căsătorit, fosta soția fiind stabilită în Liban. Din  această căsnicie are două fete. Laial studiază turismul și Mirna. Are și un băiat, Adam, rezultat din relația cu partenera actuală.

Averea lui Mohammad Murad a fost evaluată la 150 de milioane de euro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre