Simona Ionescu / Redactor Șef

Papa Francisc încalcă reguli și este criticat chiar și de susținătorii săi

Papa Francisc încalcă reguli și este criticat chiar și de susținătorii săi
La o zi după ce a purtat pentru prima dată o mască de protecție în timpul unei slujbe, Papa Francisc și-a făcut apariția din nou fără mască, în ciuda infecțiilor cu coronavirus din toată Europa și a criticilor asupra comportamentului său și a exemplului pe care îl dă.

Papa Francisc a evitat din nou să poarte o mască de protecție în timpul audienței sale generale de miercuri din auditoriul Vaticanului și nu a purtat-o ​​nici atunci când a salutat o jumătate de duzină de episcopi. A dat mâna și s-a aplecat pentru a discuta în privat cu fiecare.

Papa Francisc încalcă regulile

În timp ce clericii purtau măști în timpul audienței, toți cu excepția unuia și-au scos masca pentru a vorbi cu Papa. Numai unul a ținut-o până la sfârșitul întâlnirii cu Papa Francisc.

Regulamentele Vaticanului impun acum purtarea măștilor în interior și în exterior, unde distanța nu poate fi „întotdeauna garantată”. Vaticanul nu a răspuns la întrebările legate de motivul pentru care Papa nu respecta nici reglementările Vaticanului, nici măsurile de bază de sănătate publică pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

A primit critici dure și din partea susținătorilor săi

Sanctitatea Sa s-a confruntat cu critici dure chiar și din partea celor mai înflăcărați susținători ai săi și cu neîncredere din partea unora din Vatican, pentru că refuză să poarte o mască.

Chiar în această săptămână, expertul Vaticanului, Pr. Thomas Reese, i-a scris Papei o scrisoare deschisă și dureroasă, oferindu-i șase motive pentru care ar trebui să poarte o mască.

„Tu ești șeful, ar trebui să respectați propriile reguli. Când clerul se pune deasupra regulilor, noi îl numim clericalism, un păcat pe care l-ați denunțat cu voce tare”, a scris Reese. 

La începutul audienței sale, miercuri, Papa le-a explicat credincioșilor de ce nu s-a aruncat în mulțime așa cum ar face de obicei. Dar a spus că distanța față de ei este pentru propria lor bunăstare, pentru a împiedica mulțimile să se formeze în jurul lui.

„Îmi pare rău pentru asta, dar este pentru propria siguranță. În loc să vă apropiați, vă salut de departe. Dar să știți că sunt aproape de voi cu inima mea”, a spus el.

Carmen Brumă, alimente de consumat atunci când e frig

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre