Ultima veste a șefului Casei de Pensii îi duce pe pensionari de la extaz la agonie. Practic, s-a generalizat haosul cu deciziile de recalculare a pensiilor. Un număr de 13.600 de decizii de recalculare a pensiilor conțin erori și trebuie să fie revizuite.
Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat marți, într-o conferință de presă la sediul Ministerului Muncii, că există 13.600 de decizii de recalculare a pensiilor la nivel național care prezintă „erori materiale” și care vor fi corectate „în perioada următoare”.
Haos generalizat cu deciziile de recalculare a pensiilor
Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a făcut un bilanț al activităților instituției de la începutul perioadei de transmitere a deciziilor de recalculare a pensiilor.
„Am finalizat centralizarea datelor privind numărul de pensionari și asigurați care ne-au contactat de la începutul distribuirii deciziilor de recalculare. La nivel național, am acordat 49.000 de audiențe pentru clarificarea acestor decizii. În total, am primit 62.600 de cereri la casele teritoriale de pensii, dintre care 13.600 sunt cereri de revizuire sau recalculare.
Din acestea, 2.853 de decizii de recalculare au fost analizate și urmează să fie revizuite. Acestea reprezintă doar 0,062% din totalul deciziilor de recalculare, un procent foarte mic. În perioada următoare, toate aceste decizii vor fi revizuite, având în vedere că au fost detectate erori materiale în diverse județe”, a explicat Daniel Baciu.
Cât timp au la dispoziție pensionarii nemulțumiți să conteste deciziile
Pensionarii care sesizează că au primit decizii greșite, pot face contestații. Pentru a se adresa autorităților emitente cu șanse de rezolvare a problemelor, ei trebuie să se încadreze într-o anumită perioadă de timp.
Referitor la perioada în care se poate face contestația deciziilor de recalculare, aceasta „începe de la momentul în care decizia a fost primită de pensionar și are un termen de 45 de zile”, a mai precizat șeful Casei Naționale de Pensii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook