Polițiștii italieni sunt în stare de șoc după ce Ministerul de Interne le-a dat să poarte măști roz.
Polițiștii italieni, protest inedit. Au primit măști roz anticovid și s-au enervat
Ministerul de Interne le-a trimis polițiștilor măști de culoare roz pe care aceștia sunt obligați să le poarte în timpul serviciului. Aceștia susțin că acest lucru le strică reputația.
„Nu înțelegem care este motivul pentru care au fost cumpărate măști care au o culoare nepotrivită cu domeniul nostru. (…) Noi nu purtăm măști roz. Nu ne onorează uniforma”, spun polițiștii mai multor secții de poliție (Pavia, Varese, Ferrara, Syracuse, Bologna sau Veneția)”, se arată în scrisoarea trimisă de sindicatul polițiștilor către Ministerul de Externe.
Polițiștii spun că acceptă doar măști negre, albe sau albastre
Polițiștii spun că sunt doi ani de când a început pandemia, așa că Ministerul de Interne ar fi avut tot timpul să achiziționeze măștile potrivite. Mai mult, ei susțin că nu vor să poarte decât măști negre, albe sau albastre. Din păcate pentru ei, Ministerul de Interne nu a dat nici un răspuns.
În România măștile textile nu mai sunt permise
Potrivit Comitetului Național pentru Situații de urgență, pentru valul cinci al pandemiei, în România sunt permise doar măști chirurgicale și FFP2, în timp ce măștile textile nu mai sunt permise. Potrivit hotărârii CNSU, masca de protecție de tip medical sau FFP2 va trebui să acopere gura și nasul, în tot ce înseamnă spațiu public închis și deschis. Fac excepție copiii care au mai puțin de 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, dar și prezentatorii de televiziune și invitații lor.
Condiția este să fie respectată distanța de trei metri între persoane. Nici preoții nu sunt obligați să poarte mască în timpul slujbelor, doar dacă vor respecta distanța de trei metri între persoane. Tot scutiți de la mască sunt cei care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.
Sursă foto: smartradio
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook