Simona Ionescu / Redactor Șef

Premierul Ciolacu anunță măsuri drastice împotriva șoferilor drogați și băuți. Vești proaste și pentru împătimiții de păcănele

Premierul Ciolacu anunță măsuri drastice împotriva șoferilor drogați și băuți. Vești proaste și pentru împătimiții de păcănele
Șoferii drogați sau băuți vor avea de suferit, a anunțat premierul Ciolacu. Vor avea multe de îndurat. Situația se schimbă și cu celebrele păcănele.

Vor fi luate măsuri drastice împotriva șoferilor drogați sau băuți, susține premierul Ciolacu. Ce se va întâmpla și cu păcănelele.

„Domnul Cazanciuc ne-a prezentat și modificările legislative în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri și este o prioritate legislativă. Vom veni cu această propunere în primele două săptămâni ale acestei legislaturi a Parlamentului.

„Timp de cel puțin zece ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere”

Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi, ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii”, a anunţat, sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu.

Păcănelele nu vor mai exista în orașe

În orașe nu vor mai fi păcănele

Supărați vor fi și împătimiții jocurilor de noroc, pentru că se dorește eliminarea acestora din orașe. „Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a precizat Ciolacu, după ședința PSD.

În acest moment, în țara noastră sunt în jur de 12.000 de săli de pariuri sportive, cazinouri, bingo și loterii. Pe de altă parte, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în anul 2021 au fost înregistrate nu mai puțin de 690 de firme au ca obiect de activitate jocurile de noroc.

Cât privește numărul angajaților, acesta se ridică la 22.000 de persoane, iar cifra de afaceri pe care au raportat-o companiile în același an a fost de 1,8 miliarde de euro. În 2022, afacerile companiilor au crescut cu un procent de 10-15%, susține Infofinanciar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre