Simona Ionescu / Redactor Șef

Prezentăm primele imagini din locul unde Mazăre și soția vor invita turiștii după ce taie buruienile care blochează drumul de acces. Exclusiv

Prezentăm primele imagini din locul unde Mazăre și soția vor invita turiștii după ce taie buruienile care blochează drumul de acces. Exclusiv
După ce a fost eliberat din închisoare, toți românii s-au întrebat când va pleca Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, în Madagascar, acolo unde are un resort de lux. Fostul edil a ispășit o parte din pedeapsa sa pentru fapte de corupție, iar recent a fost eliberat condiționat.

Imediat după ce a ieșit din detenție, s-a aflat și că Radu Mazăre plănuiește să se mute definitiv  în Madagascar. Dezvăluirea a fost făcută de fratele acestuia, care a spus că el a început deja să își pregătească actele pentru plecare. Va avea mult de lucru, însă, odată întors acolo. Avem primele imagini din locul unde Mazăre și soția vor invita turiștii după ce taie buruienile care blochează drumul de acces.

Radu Mazăre a fost foarte bine primit în comunitatea locală din Madagascar ( Evz.ro)

Fratele lui Radu Mazăre a spus că acesta e hotărât să nu mai trăiască în România, iar plecarea familiei ar urma să aibă loc după ce noucl copil al fostului edil va veni pe lume. Nașterea e așteptată pe la mijlocul toamnei.

Radu Mazăre a făcut 5 ani de pușcărie

Cunoscut pentru stilul său de viață excentric și pentru proiectele ambițioase de dezvoltare a orașului Constanța, dar și pentru multiplele sale probleme cu justiția, după eliberarea condiționată din detenție, Radu Mazăre a ales să stea departe de lumina reflectoarelor și să își petreacă timpul cu familia și prietenii apropiați.

Reamintim că Radu Mazăre a ispășit 5 din cei 9 ani de detenție la care a fost condamnat în urma contopirii a două pedepse definitive: una de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și alta de 5 ani în dosarul Polaris (luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese).

Mantasaly Resort, hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar este singurul de 4 stele din nord-estul insulei (Mantasaly Resort)

După cinci ani de pușcărie, fostul edil intenționează să se bucure de libertate și să se refacă. Nu și-a manifestat intenția de a reveni în politică sau în viața publică, pare că tot ce își dorește este să revină la stilul de viață pe care și-l crease în Madagascar. Amintim că în această țara a găsit refugiu, departe de agitația vieții politice și juridice din România înainte de a fi extrădat în urma condamnării.

Resortul lui Radu Mazăre este dotat cu panouri solare, pentru a-și produce singur electricitate (Mantasaly Resort)

În perioada în care a trăit acolo, fostul primar al Constanței a investit în diverse proiecte, inclusiv în construcția unui complex turistic foarte bine cotat, cât era funcțional. El a menționat că a găsit în această insulă din Oceanul Indian o oază de liniște. În Madagascar, Mazăre are nu doar numai un resort de lux și legături strânse cu comunitatea locală, unde a fost bine primit.

Primele imagini din locul unde Mazăre și soția vor invita turiștii

Acum trei ani, Mantasaly Resort, hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar, singurul de 4 stele din nord-estul insulei, era fost listat între cele mai luxoase resorturi din Madagascar. Evidențierea venea de la Travel Triangle, una din cele mai mari agenții de turism din Asia.

Radu Mazăre a investit între 1,3 și 1,5 milioane de euro pentru hotelul său din Madagascar (Mantasaly Resort)

„Unul dintre cele mai bune locuri de kitesurf din lume, această proprietate superbă este construită în zona de nord a Madagascarului. Locația de aici, combinată cu viteza vântului face din acest loc unul minunat pentru surfing. Hotelul are 32 de camere dispuse în 16 bungalow-uri care dispun de balcon și șezlonguri.

Hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar se află pe plajă, cu ieșire într-o rezervație naturală (Mantasaly Resort)

Tot aici veți găsi și un restaurant select, cu bucătărie internațională. Cireașa de pe tort este BaoBar Lounge, unde veți găzi cele mai gustoase cocktailuri din întreaga zonă”, se arăta pe site-ul Travel Triangle.

Drumul dinspre insulă spre resortul lui Radu Mazăre este impracticabil (Rețete și vedete)

Radu Mazăre a investit în Madagascar între 1,3 și 1,5 milioane de euro, conform presei, după ce a închiriat un teren pe plajă, cu ieșire într-o rezervație naturală, de la un trib din zonă. Înainte de pandemie, a extins afacerea și a mai construit o piscină cu beach-bar și o sală de forță.

Buruienile care blochează drumul de acces

Încă din 2023, hotelul lui Radu Mazăre aflat în apropierea capitalei Diego Suarez este „temporar închis” după cum e menționat și pe platforma Google. Rețete și vedete a obținut imagini de pe drumul din rezervația naturală care duce la resortul lui Radu Mazăre.  Așa cum se vede, bălăriile au crescut atât de mult încât accesul e imposibil. Fostul edil va avea serios de lucru când se va întoarce și va redeschide stabilimentul turiștilor.  

 resortul lui Radu Mazăre
Localnicii din zona resortului lui Radu Mazăre știu că acesta a fost la pușcărie (Rețete și vedete)

În prezent drumul este impracticabil către resortul lui Radu Mazăre, atât cu mașina cât și pe jos. A rămas inundat în urma sezonului ploios și va putea fi accesat abia peste câteva săptămâni. Hotelul este închis, iar de grija lui se ocupă un administrator malgaș. Sursele noastre ne-au dezvăluit că soția lui Radu Mazăre a fost pe aici in luna martie, iar locuitorii din zonă știau că patronul era la închisoare. „Oamenii ziceau că ar exista un administrator malgaș și că se cam degradează locul”, au mai arătat sursele noastre.

Surse foto: Evz.ro, Mantasaly.com, Rețete și vedete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre