Simona Ionescu / Redactor Șef

Prima femeie care pășește pe Lună va fi îmbrăcată cu costum Prada. Ținuta, creată după tendințele fashion actuale – Foto

Prima femeie care pășește pe Lună va fi îmbrăcată cu costum Prada. Ținuta, creată după tendințele fashion actuale – Foto
Femeile știu că „Diavolul se îmbracă de la Prada”, titlul cărții care a devenit inclusiv film, fiind de ani de zile un reper social. Dar niciuna nu și-a imaginat până acum ce va urma.

La peste jumătate de secol de când primul om a pășit pe Lună, o femeie va ajunge pe satelitul natural al Pământului. Iar prima femeie care va păși pe Lună nu se duce oricum, ci așa cum îi stă bine unei femei: va fi echipată în haine de firmă, așa cum a ales NASA. Mai corect spus, în echipament special conceput de unul dintre cele mai mari branduri de modă ale momentului, un brand pentru care și Prima Doamnă a României pare că a făcut o pasiune.

Carmen Iohannis (centru) poartă piese vestimentare de la celebrul brand de lux, Prada.

Primele imagini cu ținuta primei femei cosmonaut care va ajunge pe Lună au fost dezvăluite, iar aceasta poartă marca Prada. 

Christina Hammock Koch, prima femeie care va merge pe Lună
Christina Hammock Koch, prima femeie care va merge pe Lună, va purta un echipament realizat de casa de modă Prada (Instagram)

Costumul spațial creat de Prada pentru NASA, tocmai a fost făcut public de cunoscuta casă de modă. Până la momentul în care acesta va fi purtat, nu mai este chiar atât de mult. Potrivit NASA, acest moment istoric ar putea avea loc chiar în septembrie 2026. 

Haine de firmă pentru prima femeie care pășește pe Lună

Costumul a fost arătat în premieră miercuri, la Congresul Internațional de Astronautică din Milano, în cadrul unei prezentări realizate de Prada și partenerul său, Axiom Space. NASA a ales Axiom Space pentru a superviza dezvoltarea și livrarea „Unității de Mobilitate Extravehiculară” (costumul spațial) pentru Artemis III, misiunea care are ca obiectiv principal prima aselenizare umană de la Apollo 17 din 1972. Axiom Space a apelat la Prada pentru a contribui la livrarea acestui echipament esențial. 

Liniile roșii ale brandului Parda, trasate pe costumul spațial

„Deschidem o nouă eră în explorarea spațială”, a declarat Russell Ralston, vicepreședintele executiv al Activităților Extravehiculare de la Axiom Space, înainte de prezentarea din această dimineață. El a adăugat: „Pentru prima dată, ne folosim de expertiza din alte industrii pentru a crea o soluție mai bună pentru (călătoriile în) spațiu”. 

Prada a prezentat costumul spațial care va fi îmbrăcat de părima femeie astronaut ce va păși pe Lună

Deși costumul spațial nu poartă marca triunghiulară a brandului Prada la vedere, în imaginile dezvăluite se observă cum costumul cu o siluetă puternică prezintă câteva linii roșii pe suprafața sa albă. Acestea sunt marca de design a liniei tehnice de la Prada, Linea Rossa, dezvoltată inițial pentru echipa sa de navigație din America’s Cup, Luna Rossa. În italiană, „Luna Rossa” se traduce ca „Luna Roșie”.

Cine e femeia care va păși pe lună îmbrăcată în Prada

Femeia care va îmbrăca costumul spațial Prada este Christina Hammock Koch, o ingineră americană și astronaut NASA cu realizări deosebite în domeniul explorării spațiale. Născută la 29 ianuarie 1979 în Grand Rapids, Michigan, Koch a visat de mică să devină astronaut. „A fost întotdeauna visul meu, de când mă știu; le-am spus educatoarelor de la grădiniță și profesorilor mei de la facultate că vreau să fiu astronaut”, a declarat aceasta în numeroase interviuri.

Christina Hammock Koch a visat de mică să devină astronaut (Instagram)

Ea a absolvit Școala de Științe și Matematică din Carolina de Nord în 1997, are două diplome de licență în Inginerie electrică și Fizică, urmate de un master în Inginerie electrică la Universitatea de Stat din Carolina de Nord. Koch a urmat, de asemenea, studii avansate la Goddard Space Flight Center prin intermediul programului NASA Academy. Ea s-a alăturat NASA în 2013, fiind  selectată în cadrul celei de-a 21-a promoții de astronauți.

A fost inginer de zbor pe Stația Spațială Internațională (ISS) în trei expediții și a stabilit un record pentru cel mai lung zbor spațial efectuat de o femeie, cu un total de 328 de zile în spațiu. În prezent, Koch se pregătește pentru următoarea aventură care va fi una istorică. Până să pășească pe Lună îmbrăcată în costumul Prada, luna viitoare,  va petrece 10 zile într-o călătorie de orbitare în jurul Lunii alături de alți trei astronauți.

Sursa foto: Prada

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri