Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry se teme de un asasinat și a dat și detalii

Prințul Harry se teme de un asasinat și a dat și detalii
Ultima oară când Harry a dus-o pe Meghan în Marea Britanie a fost în urmă cu doi ani, atunci când a murit regina Elisabeta. Prințul a dezvăluit recent de ce nu vrea sa o ia pe soția sa atunci când merge în țara natală. Se teme de un asasinat și știe și cum ar avea loc tragedia.

Prințul Harry consideră că este „încă periculos” să își ducă soția, pe Meghan Markle, înapoi în Marea Britanie, după ce cuplul a renunțat la îndatoririle regale în 2020 și s-a mutat în SUA. Mai mult decât atât, Harry a povestit exact cum crede ca ar putea fi omorâtă Meghan, dacă ar păși în UK.

Ducele de Sussex a apărut în documentarul ITV „Tabloidele în judecată”, unde și-a exprimat îngrijorările cu privire la siguranța familiei sale, dar și la un posibil asasinat.

„M-au împins prea departe”, a spus el referindu-se la atenția presei asupra cuplului, care l-a determinat pe prinț să intenteze procese împotriva mai multor publicații media.

Prințul Harry se teme că Meghan va fi atacată cu cuțitul sau cu acid

„S-a ajuns în punctul în care ești condamnat dacă faci ceva și ești condamnat dacă nu faci nimic. Dar nu cred că există cineva în lume mai potrivit și mai capabil să depășească asta decât mine,” a spus el.

Harry se teme că cineva ar putea să o omoare pe Meghan, dacă ar reveni în Marea Britanie

„Este încă periculos și tot ce este nevoie este un singur actor solitar, o persoană care citește aceste lucruri și acționează în baza a ceea ce a citit. Și fie că este un cuțit sau acid, orice ar fi, acestea sunt lucruri care mă preocupă în mod real. Este unul dintre motivele pentru care nu îmi voi aduce soția înapoi în această țară.”

Ducele, în vârstă de 39 de ani, a adăugat, „Există oricum mai mult decât suficientă atenție asupra mea și a soției mele.”

Harry a rămas fără pază când a renunțat la statutul regal

În 2022, s-a aflat că Harry a spus că „nu se simte în siguranță” călătorind în Marea Britanie fără ajutorul securității, după ce a cerut guvernului britanic să ofere protecție suplimentară atunci când el și familia sa călătoreau în țara sa natală.

El și Markle, în vârstă de 42 de ani, au fost lipsiți de detaliile de securitate atunci când au renunțat la statutul de membri seniori ai familiei regale.

Harry vrea să se întoarcă, dar îi e frică 

„Această reclamație se referă la faptul că reclamantul nu se simte în siguranță când se află în Marea Britanie, având în vedere aranjamentele de securitate care i-au fost aplicate în iunie 2021 și care vor continua să i se aplice dacă se întoarce,” a spus avocatul Shaheed Fatima QC, conform The Guardian.

Prințul Harry și Meghan Markle au rămas fără paza plătită din bani publici, în momentul în care au renunțat la statutul regal

La momentul respectiv, avocatul a transmis că Harry își dorea sa revină în Marea Britanie, însă ulterior s-a dovedit că îi era teamă, din cauză că nu beneficia de securitate. 

„Și, desigur, ar trebui să fie de la sine înțeles că vrea să se întoarcă: pentru a-și vedea familia și prietenii și pentru a continua să sprijine organizațiile caritabile care îi sunt atât de dragi. Cel mai important, aceasta este, și va fi întotdeauna, casa lui.”

Prințul a dat vina pe neo-naziști 

Avocații lui Harry au susținut că el și familia lui au nevoie de mai multă protecție, deoarece au „fost supuși unor amenințări bine documentate din partea neo-naziștilor și extremiștilor,” conform unei declarații.

În februarie, Înalta Curte din Londra a hotărât că Prințul Harry și familia sa apropiată nu vor putea folosi protecția poliției finanțată din bani publici atunci când vizitează Marea Britanie.

S-a raportat că Harry și Meghan plănuiesc să facă apel la hotărârea Înaltei Curți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre