Simona Ionescu / Redactor Șef

Producătorul violator de la Hollywood care a declanșat mișcarea #MeToo, la terapie intensivă

Producătorul violator de la Hollywood care a declanșat mișcarea #MeToo, la terapie intensivă
În urmă cu câțiva ani, numele mogulului din domeniul cinematografiei de la Hollywood a fost legat de violuri în serie și abuzarea unor actrițe și staruri. Scandalul a zguduit din temelii industria producției de filme, arătând fața hidoasă a acesteia.

Harvey Weinstein, celebrul producător care viola vedetele de la Hollywood, și de al cărui nume e legată declanșarea mișcării #MeToo, a ajuns la terapie intensivă. Asemenea profesorului Alfred Bulai, care a suferit un infarct miocardic grav după arestare, și acesta a avut nevoie de intervenția medicilor, tot pentru probleme cardiace severe.

Celebrul producător de la Hollywood Harvey Weinstein este cel care a declanșat mișcarea globală #MeToo, după ce victimele sale au început să vorbească (Instagram)

Weinstein, în vârstă de 72 de ani, care ispășește o pedeapsă pentru viol la închisoarea Rikers Island, ar trebui să se prezinte în instanță săptămâna aceasta pentru o audiere preliminară.

Fostul mogul al filmelor de la Hollywood, Harvey Weinstein, se află însă la terapie intensivă în spital, recuperându-se după o intervenție chirurgicală de urgență la inimă, conform declarației avocatului său.
Bărbatul de 72 de ani a fost transportat de la închisoarea Rikers Island, unde își ispășește pedeapsa pentru viol, la Spitalul Bellevue din New York mai devreme în cursul zilei de luni. Conform unor surse media din SUA, Weinstein a acuzat dureri în piept.

„O multitudine de probleme grave de sănătate”

După internarea lui Harvey Weinstein, avocatul său, Craig Rothfeld, a declarat că acesta suferă de mai multe afecțiuni medicale.

„Domnul Weinstein a fost transportat de urgență la Spitalul Bellevue, aseară, din cauza mai multor afecțiuni medicale. Putem confirma că domnul Weinstein a suferit astăzi o procedură și o intervenție chirurgicală la inimă, dar nu putem oferi alte comentarii. Așa cum am afirmat în repetate rânduri, domnul Weinstein suferă de o multitudine de probleme grave de sănătate care necesită tratament continuu”.

Amintim că Weinstein a fost internat în spital și în luna iulie, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și a dezvoltat pneumonie la ambii plămâni. Atunci a rămas internat timp de 10 zile la Spitalul Bellevue. Celălalt avocat al său, Arthur Aidala, a afirmat că acesta avea „multe probleme” și că era „o catastrofă din punct de vedere medical”.

Producătorul de la Hollywood care a declanșat mișcarea #MeToo va fi rejudecat

Harvey Weinstein se află în închisoare din 2020, după ce a fost condamnat la 23 de ani de detenție, în New York, fiind acuzat de viol și agresiune sexuală. Cazul său a declanșat mișcarea globală #MeToo. Aproximativ 100 de femei, printre care actrițe celebre precum Angelina Jolie sau Salma Hayek, l-au acuzat. El a susținut că femeile care l-au învinuit au consimțit la actele sexuale.

Angelina Jolie și la fel de celebra colegă a ei de breaslă Salma Hayek, l-au acuzat pe mogulul de cinematografie de agresiune sexuală (Instagram)

Recent, judecătorii au stabilit că audierea inițială a fost viciată de decizii „flagrante” improprii, inclusiv preluarea unor mărturii despre acuzații, din partea unor femei care nu făceau parte din caz, încălcând astfel dreptul lui Weinstein la un proces echitabil.

Ca atare, s-a stabilit ca producătorul violator să apară în instanță pe 12 septembrie pentru o audiere de rejudecare, după ce condamnarea sa pentru viol din 2020 în New York a fost anulată în luna aprilie.
Fostul producător de film a rămas însă în închisoare deoarece a fost condamnat pentru un alt viol în Los Angeles, în 2022, pentru care a primit o pedeapsă de 16 ani de închisoare.

Acuzațiile din Marea Britanie, retrase

Harvey Weinstein a negat că ar fi violat sau agresat sexual pe cineva și face apel și împotriva condamnării sale din Los Angeles. Săptămâna trecută, procurorii au dezvăluit că au început să ia măsuri pentru a-l acuza de până la trei alte noi agresiuni sexuale. Aceștia au afirmat că au început să prezinte dovezi unui Mare Juriu referitoare la trei acuzații noi împotriva lui Weinstein – două agresiuni sexuale din mijlocul anilor 2000 și o altă agresiune sexuală în 2016.

Între timp, procurorii britanici au anunțat săptămâna trecută că renunță la două acuzații de agresiune indecentă aduse împotriva lui Weinstein în 2022, deoarece nu mai există „o perspectivă realistă de condamnare”, arată Sky News.

Sursa foto: Dreamstime, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre