Simona Ionescu / Redactor Șef

Reforma regelui Charles. Harry și Andrew, din ce în ce mai marginalizați

Reforma regelui Charles. Harry și Andrew, din ce în ce mai marginalizați
Regele Charles urmează să ia câteva hotărâri drastice în viitorul apropiat, spun sursele. Ce vrea să facă Suveranul.

Potrivit unui raport recent, Palatul Buckingham e pe punctul de a „finaliza planurile” pentru a elimina perspectiva ca prințul Harry sau prințul Andrew să se implice în afaceri de stat în absența regelui Charles.

Se lucrează la prima reformă constituțională din timpul domniei regelui Charles. Harry și Andrew vor fi din ce în ce mai marginalizați

În acest moment, sursele susțin că miniștrii lucrează pentru a înainta prima reformă constituțională din timpul domniei regelui Charles. Potrivit lui Robert Hardman de la Daily Mail, propunerile ar putea ajunge în Parlament în câteva săptămâni, ceea ce i-ar permite monarhului în vârstă de 73 de ani să „apeleze la un număr mai mare de înlocuitori regali”. Printre aceștia s-ar putea număra sora sa, prințesa Anne, și fratele său mai mic, prințul Edward.

Propunerile se pare că au avut aprobarea Reginei

Propunerile ar fi fost luate în considerare de câteva luni, ba chiar ar fi avut aprobarea regretatei regine, Elisebata a II-a. Recent și Rishi Sunak, a sugerat, că reforma ar putea fi iminentă. Legislația actuală permite celor doi consilieri de stat să se ocupe de treburile regale, inclusiv de aprobarea majorității numirilor, atunci când monarhul este absent.

Legile de Regență din 1937 și 1953 permit celor patru adulți cu cea mai mare vechime în linia de succesiune să ocupe aceste posturi, împreună cu consoarta monarhului. Acest lucru ar însemna că regina Camilla, prințul William, prințul Harry, prințul Andrew și prințesa Beatrice sunt în fruntea listei.

Reformele sunt extrem de urgente

Se pare că propunerile urmăresc să extindă discreția regelui. Tot Daily Mail spune că reformele sunt urgente, pentru că Charles și Camilla ar putea pleca în curând în vizite în străinătate. Ultima dată când regina Elisabeta a II-a a mers în străinătate a fost în timpul summitului Commonwealth din 2015 din Malta.

Atunci, atât Harry, cât și Andrew s-au numărat printre cei pe care i-a numit consilieri de stat. Ulterior, ducele de Sussex a ales să se retragă din îndatoririle regale, optând să se mute împreună cu soția sa Meghan Markle în California. Între timp, ducele de York a fost îndepărtat din viața publică.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre