Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli noi pentru șoferi. Iată ce a stabilit Registrul Auto Român

Reguli noi pentru șoferi. Iată ce a stabilit Registrul Auto Român
Registrul Auto Român a stabilit reguli noi pentru șoferi. Iată de când intră în vigoare.

Șoferii români au primit o nouă veste. Registrul Auto Român a introdus noi reguli pe care trebuie să știe toți conducătorii auto.

Registrul Auto Român anunță o nouă regulă

Toți participanții la trafic trebuie să știe că mai multe documente importante urmează să fie eliberate doar pe baza unei programări online sau la call-center. Potrivit informațiilor oferite de Antena 3, cine are nevoie de redobândirea certificatului de înmatriculare, duplicat și înlocuirea cărții de identitate a mașini le poate obține, din 15 noiembrie, doar cu o programare în prealabil.

„(…) începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reţinut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatului şi înlocuirea Cărţii de identitate vor necesita programare prealabilă.

„Sunați la numărul de call-center și obțineți un număr de înmatriculare”

Prin urmare, nu vă mai puteţi prezenta la reprezentanţele RAR fără ca înainte să intraţi pe site-ul www.rarom.ro, la secţiunea Programări, sau să sunaţi la numărul de call-center 021/9672 şi să obţineţi un număr de programare (…).

RAR a anunțat noi reguli pentru șoferi

RAR vine în întâmpinarea clienţilor prin suplimentarea numărului de locuri disponibile în vederea programărilor, astfel încât intervalul de aşteptare să fie cât mai scurt”, au spus reprezentanții instituției într-un comunicat. Prin această regulă se dorește ca timpul de așteptare să fie redus.

Mai mulți bani pentru asigurare

Pe de altă parte, e posibil ca șoferii ale căror poliție expiră în luna decembrie și trebuie să încheie poliție noi să plătească mai mult. „Deja am avut o plafonare, am avut o extindere a ei. E timp suficient ca să venim cu o soluție legislativă care să pună lucrurile la punct. Legile nu se adoptă greu în România, dar ne hotărâm greu, e problemă de voință.

Dacă avem voință, avem o viteză extraordinară în adoptare. Noi avem un proiect de lege pe care l-am depus de acum doi ani și care credem că ar îmbunătăți funcționarea pieței.”, a menționat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre