Simona Ionescu / Redactor Șef

România este reprezentată la OSCAR 2021 de documentarul „Colectiv”

România este reprezentată la OSCAR 2021 de documentarul „Colectiv”
Propunerea României la premiile OSCAR 2021 este documentarul „Colectiv”, regizat de către Alexander Nanău. Documentarul este propus la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

De asemenea, „Colectiv” va fi înscris și la secțiunea „Cel mai bun film documentar”, sporind șansele la o nominalizare. Un documentar din Macedonia de Nord, numit Honeyland, a intrat în istorie ca fiind primul documentar nominalizat simultan la secțiunea „Cel mai bun film documentar” şi secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

„Este o mare onoare pentru noi să fim învestiți cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atâta de largă este foarte încurajator. Suntem convinși că povestea Colectiv va ajunge la cât mai mulți oameni, ea fiind susținută de eforturile partenerilor noștri americani în lungul drum care ne așteaptă. Va fi o competiție atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiția de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism și responsabilitate”, a declarat Alexander Nanău.

Documentarul „Colectiv”, la cele mai mari festivaluri de film din lume

Documentarul Colectiv poate fi votat pentru nominalizare în categoria Documentar European la European Film Awards. Acesta a obținut titlul de cel mai bun documentar în cadrul mai multor festivaluri internaționale de film, printre care It’s All True- Brazilia, Hamptons International Film Festival- SUA, Docville- Belgia, DocAviv Film Festival- Israel, Zürich Film Festival- Elveția, sau Luxembourg Film festival- Luxemburg.

Premiera mondială a filmului a avut loc anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americană la Toronto International Film Festival.

Documentarul Colectiv a fost și în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020 și a făcut parte din selecția mai multor festivaluri internaționale, printre care New Directors/New Films, IDFA, True/False, CPH DOX, San Francisco International Film Festival, Göteborg International Film Festival sau Full Frame.

Când se lansează filmul în SUA și în alte țări

Documentarul Colectiv va fi lansat în SUA pe 20 noiembrie de către Magnolia Pictures și Participant, în aceeași zi în care distribuitorul Dogwoof va lansa filmul în Marea Britanie și Irlanda.

În plus filmul va intra în cinematografe și VOD în mai multe țări în această toamnă, printre care și Franța, Germania, Israel, Belgia, Olanda și Elveția, ceea ce îi va oferi o expunere și mai mare, fiind și mai mult în atenția numeroşilor membri ai Academiei Americane de Film care locuiesc în afara SUA.  Filmul va fi disponibil în 20 de țări și prin intermediul HBO Europe.

Sursa: viva.ro

Caș frământat la borcan. Rezerve pentru iarnă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre