Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a aflat al cui e leul care se plimbă liber prin Târgoviște. Mai are 8 astfel de animale în curte

S-a aflat al cui e leul care se plimbă liber prin Târgoviște. Mai are 8 astfel de animale în curte
Locuitorii orașului Târgoviște au fost alertați, joi dimineață, prin sistemul Ro-Alert, că un leu se plimbă liber într-un cartier al orașului. De atunci, autoritățile se chinuie să localizeze animalul, pentru a evita o tragedie. Noutățile din acest caz sunt însă, uluitoare.

Joi, 12 mai, un bărbat din cartierul Priseaca, județul Dâmbovița, a sunat de urgență la 112 după ce a văzut un leu în libertate, aflat lângă o benzinărie chiar în apropriere de Târgoviște. După apelul bărbatului, au mai urmat și altele, tot de la cetățenii aflați în acea zonă, ceea ce a făcut autoritățile să ia în serios problema.

Imediat la fața locului au fost alocate forțe de intervenție și a fost emis mesaj RO-ALERT, de natură gravă, pentru populație.

Evident, manelistul Dani Mocanu, mare amator de animale fioroase, a postat și el rapid pe conturile de pe rețelele sociale o poză cu el, alături de un pui de leu:

RO-ALERT”, a scris manelistul glumeț, care a fost cercetat de autorități în trecut, după ce într-unul dintre clipurile sale a apărut un leu plin de răni, vizibil neîngrijit.

S-a aflat al cui e fiara

Oamenii legii și specialiștii au dovezi clare că e vorba de un leu, nu de un câine mai mare sau de o altă specie de animal. Veterinarii au descoperit urmele sale, le-au măsurat și într-adevăr, imaginația oamenilor nu a jucat feste.

Potrivit zvonurilor care circulă prin Târgoviște, alimentate chiar de surse din anchetă, leul ar fi fugit din curtea unui executor judecătoresc, aflată la 5 km distanță de oraș. Mai mult, este vorba chiar despre cel care i-a dat leul rănit lui Dani Mocanu pentru a-și filma clipul manelei.

Oamenii locului mai spus că totul se mușamalizează în acest moment, pentru că acest executor judecătoresc este plin de relații în Poliție și Administrația Publică.

Ce s-a întâmplat atunci cu leul din clipul lui Dani Mocanu

Nu se știe momentan dacă leu care se plimbă liber prin Târgoviște este același leu din clipul lui Dani Mocanu, însă vă reamintim ce s-a întâmplat în noiembrie 2020, când ministrul de Inetrne Marcel Vela a decis să ia atitudine.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu

Au avut loc mai multe percheziții în dosarul penal deschis pentru rele tratamente împotriva animalelor după ce manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip în care apare un leu rănit. Perchezițiile au avut loc acasă la cântăreț, la studioul unde s-a filmat videoclipul și la un apropiat al lui Mocanu. Intervenția oamenilor legii a avut loc după ce polițiștii s-au sesizat din oficiu pe 22 noiembrie 2020.

Animalul a fost găsit și dus la Grădina Zoologică din Târgoviște, unde specialiștii i-au acordat îngrijiri medicale, având în vedere că acesta era vizibil rănit.

Leul a fost găsit într-o menajerie care aparține unui executor judecătoresc. Bărbatul în menajeria căruia a fost găsit leul are în total nouă astfel de animale. Acesta susține însă că nu ar fi pus animalul la dispoziția lui Dani Mocanu, însă oamenii legii au (și) fotografii care atestă că acesta se cunoaște foarte bine cu celebrul manelist.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre