Simona Ionescu / Redactor Șef

S-au cules primii ardei crescuți în spațiu

S-au cules primii ardei crescuți în spațiu
Unul dintre cele mai complexe experimente de pe Stația Spațială Internațională ISS a fost unul cu succes.

Astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) sunt extrem de fericiți. S-au înfruptat cu preparate deosebite.

S-au cules primii ardei crescuți în spațiu

Astronauții NASA au avut recent parte de un adevărat festin. Aceștia au pregătit taco spațiali folosind primii ardei iuți crescuți vreodată în spațiu. „Ah, gustul iute al succesului!”, arată un mesaj publicat pe contul oficial al ISS de pe Twitter. La rândul său, Megan McArthur, astronaut al NASA, a continuat: „Ospățul de vineri. Cei mai buni taco spațiali de până acum: carne de vită fajita, roșii și anghinare rehidratate și ardei iuți”.

Ardeii au fost lăsați să crească patru luni

Ardeii iuți fac parte din experimentul Plant Habitat-04 al NASA. A fost pentru prima dată în istoria omenirii când în spațiu au fost puși la cultivat și crescut ardei iuți. După patru luni, adică săptămâna trecută, aceștia au fost și recoltați. Astronauții spun că cei mulți au fost trimiși pentru analize pe pământ.

Urmează o altă recoltă de ardei iuți

„Este unul dintre cele mai complexe experimente cu plante de pe stația spațială de până acum datorită perioadelor îndelungate de germinație și creștere”, a menționat Matt Romeyn, investigator coordonator pentru PH-04. Următoarea recoltă va fi crescută și culeasă de astronauții Crew-3, adică echipajul de patru persoane care se vor îndrepta curând spre stația spațială la bordul unei nave spațiale Crew Dragon de la SpaceX.

Ce reușește să facă microgravitația cu plantele

Pentru a reuși o asemenea performanță, astronauții au polenizat manual ardeii și au folosit și un ventilator îndreptat spre florile plantelor, pentru ca polenul să poată fi transferat. Odată cu acest experiment cu adevărat incredibil se dovedește că oamenii poate mânca lucruri sănătate, chiar și atunci când se hotărăsc pentru o perioadă să părăsească pământul. Oare ce vor mai cultiva pe viitor? La ce să se aștepte omenire?

Sursă foto: descopera

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre