Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal între victimele monstrului de la Caracal, Gheorghe Dincă. Rudele fetelor se acuză între ele de fapte foarte grave

Scandal între victimele monstrului de la Caracal, Gheorghe Dincă. Rudele fetelor se acuză între ele de fapte foarte grave
Procesul în cazul fetelor răpite și ucise la Caracal continuă, iar în fața instanței, rudele acestora au ajuns să se certe ca la ușa cortului.

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu, cele două fete răpite şi omorâte la Caracal, s-au certat la Curtea de Apel Craiova, la termenul procesului lor. Totul a pornit de la faptul că familia Luizei cere desecretizarea dosarului în timp ce părinţii Alexandrei se opun vehement. Argumentele sunt puternice din partea ambelor tabere. Familia Luizei cere desecretizarea dosarului cu credința că asta va ajuta în proces.

„Nu va fi, nu a fost de la început şi nu va fi până la final, un proces corect şi cinstit cum ar trebui să decurgă ce s-a întâmplat în realitate la Caracal”, a declarat Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu. În replică, avocatul familiei Măceșanu, a explicat sd ece nu e oportună desecretizarea dosarului. „Procedural, la data comiterii faptelor, Alexandra era minoră. Este doleanţa părinţilor şi procedura nu este greşit să fie o şedinţă nepublică. Este solicitarea Parchetului, eu am aderat acestui punct de vedere”, a declarat avocatul Aurel Moldovan, citat de Antena3.ro.

Rudele fetelor se acuză între ele de fapte foarte grave

„Mama Alexandrei i-a dat două apeluri. Este imposibil ca o mamă distrusă că i-a dispărut copilul să îşi caute fiica de 14 ani cu două apeluri telefonice. Există două variante: ori nu a căutat-o, dar mi-e greu de crezut lucrul ăsta, ori au fost şterse de anchetatori. Oare de ce? Ce alte convorbiri au mai fost şterse de pe telefoanele familiei Măceşanu?”, a spus şi Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu.

Neînţelegerile au continuat şi în sala de judecată, iar bunicul Luizei s-a declarat extrem de supărat și deranjat de situație. „Am avut un mic conflict cu marele avocat Moldovan. M-a făcut vagabond. Luiza Melencu ar fi trebuit să aibă 20 şi ceva de ani, iar cealaltă 19 ani. Presa trebuie să aibă acces în sală”, a explicat bărbatul. Amintim că primul termen pentru apel în dosarul Caracal a fost amânat până pe data de 9 martie. La proces, a fost prezent și Gheorghe Dincă, dar și complicele său, Ștefan Risipițeanu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre