Simona Ionescu / Redactor Șef

Românul care-i face piesele artistului cu un miliard de play-uri pe Spotify. Smiley este implicat și el

Românul care-i face piesele artistului cu un miliard de play-uri pe Spotify. Smiley este implicat și el
Din ce în ce mai des numele unor compozitori sau producători muzicali români sunt legați de marile vedete ale scenei din străinătate. Rita Ora, Katy Perry, Sean Paul, Shaggy, dar și ați artiști au avut sau au colaborări cu români. Unul tocmai se poate lăuda cu un succes teribil, o nouă piesă fiind lansată.

Un român i-a făcut  cea mai recentă piesă lui Rag’n Bone Man, artistul cu un miliard de play-uri pe Spotify pentru piesa Human. Smiley este implicat și el. Este vorba de Șerban Cazan, compozitor și producător român. Acesta este cunoscut pentru colaborarea sa cu Rag’n Bone Man, unul dintre cei mai apreciați artiști din industria muzicală mondială din ultimii ani. ultima piesă,  lansată în urmă cu mai puțin de o săptămână, What do you believe in, a avut un succes imediat deosebit, urcând rapid în topurile internaționale.

De la lansare, piesa a fost desemnată „melodia săptămânii” la Radio BBC 2 și „cea mai populară piesă” la Radio BBC 1, unul dintre cele mai influente posturi de radio din Marea Britanie.

Smiley și Cazan implicați în noua piesă a artistului cu 1 miliard de play-uri pe Spotify

Single-ul What do you believe in marchează debutul albumului mult așteptat al artistului Rag’n Bone Man, urmând succesului albumului anterior, care a inclus hit-ul internațional Human, ce a acumulat peste un miliard de play-uri pe Spotify. Piesa a fost compusă de Șerban Cazan în colaborare cu Oak Felder, Sebastian Kole și Rory Graham (Rag’n Bone Man), în timpul unei sesiuni de înregistrare la studiourile ROMDROPS din Londra, divizia internațională a HaHaHa Production, casa de producție a lui Smiley.

Compozitorul român Șerban Cazan este unul dintre cei mai căutați de artiștii străini (Instagram)

Smiley este unul dintre cei mai bine cotați artiști români, dar și CEO-ul propriei casă de producție. Vedetele cu care colaborează lansează hit după hit. El merge cel puțin o dată pe an în America, la Los Angeles, pentru a înregistra și a lucra la piese noi. O subsidiară a companiei sale de producție este și la Londra.

„Este o aventură și un vis împlinit tot ce trăim și facem noi în camp-urile de creație cu echipa HaHaHa Production și Romdrops. Sunt întâlniri creative, de compoziție cu unii dintre cei mai mari artiști, compozitori și producători ai lumii, oameni premiați la nivel mondial, ascultați de toată planeta cu care noi stăm umăr la umăr și facem ceea ce ne place cel mai mult: muzică”, a dezvăluit Smiley.

Șerban Cazan și Smiley
Șerban Cazan este unul din colaboratorii apropiați ai lui Smiley. Compozitorul a participat, acum un an, la nunta artistului (Instagram)

Muzicienii lui Smiley au compus pentru Rita Ora, și compun pentru mulți alți interpreți americani, care-s încântați de piesele HaHaHa Production.

Șerban Cazan, compozitorul român al artiștilor internaționali

Șerban Cazan a declarat că, în primii ani de carieră, visa să întâlnească și să colaboreze cu cele mai importante nume din industrie la nivel internațional, iar acum se simte norocos și onorat că poate trăi aceste experiențe. „Întâlnirea cu Rag’n Bone Man și munca pentru noul său album reprezintă cea mai mare reușită a mea de până acum.

Să colaborez cu Sebastian Kole și Oak Felder pentru piesa care dă titlul albumului What do you believe in a dus totul la un alt nivel. 18 ani de muncă, multă perseverență și un strop de noroc m-au adus aici, unde, prin ROMDROPS, am șansa nu doar de a întâlni oameni impresionanți, ci și de a fi constant inspirat de ei, de munca și talentul lor”, a spus Șerban Cazan, citat de Capital.

Compozitorul român pregătește alte piese în colaborare cu artiști internaționali, după ce a contribuit la producția pieselor Praising You, pentru Rita Ora și Fatboy Slim, și Can’t Forget You, lansată de James Carter, Ofenbach și James Blunt. În prezent, el lucrează la piese pentru Rita Ora, Tom Walker, Claudia Valentina, Morgan și Jojo.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre