Simona Ionescu / Redactor Șef

Smiley și compozitorul Șerban Cazan cuceres topurile globale. Succesul colosal al unei piese produse de un român

Smiley și compozitorul Șerban Cazan cuceres topurile globale. Succesul colosal al unei piese produse de un român
Industria muzicală din România continuă să câștige recunoaștere pe plan internațional, datorită unor producători și compozitori de excepție, precum Șerban Cazan, care a lucrat cu artiști de renume mondial, printre care se numără Rag’n Bone Man, Rita Ora și Fatboy Slim.

Într-un nou capitol important pentru muzica românească, Șerban Cazan a produs piesa „MANTRA”, interpretată de JENNIE, membră a celebrei trupe BLACKPINK. Această piesă a atins rapid locul 1 în topurile YouTube din 16 țări, inclusiv SUA, Canada și Australia, la doar 10 ore după lansare. Succesul piesei s-a extins și pe Spotify, unde a ajuns pe primul loc în playlist-ul New Music Friday International, consolidându-se ca un adevărat fenomen global.

Acest rezultat excepțional scoate în evidență nu doar talentul lui Șerban Cazan, dar și colaborările internaționale de succes ale echipei Romdrops, divizia internațională a HaHaHa Production. Cazan a fost implicat alături de alți producători de renume mondial în crearea acestui hit. Smiley, fondatorul HaHaHa Production, a jucat un rol esențial în dezvoltarea carierei lui Cazan, colaborarea lor ducând la numeroase hituri. Mândru de succesul acestuia, Smiley i-a transmis public felicitări printr-un InstaStory, marcând momentul important din cariera producătorului.

HaHaHa Production și expansiunea internațională prin Romdrops

De la înființarea sa acum 16 ani de către Smiley și fratele său, HaHaHa Production a devenit un punct de referință pentru dezvoltarea artiștilor și producătorilor din România.

În 2021, a fost lansată Romdrops, divizia internațională cu studiouri în Londra și Los Angeles, care oferă oportunități de colaborare cu mari artiști și producători internaționali. Parteneriatele cu organizații de top, cum ar fi Milk&Honey și producătorul premiat cu Grammy Oak Felder, au deschis uși mari pentru muzicienii români de la HaHaHa Production, consolidând România ca un centru creativ global de elită.

Românii, tot mai cunoscuți în industria muzicală internațională

România se mândrește și cu un alt nume important în producția muzicală internațională, Alexandru Cotoi, cunoscut sub numele de scenă Sickotoy. Acesta este un producător și compozitor de succes, activând sub umbrela casei de discuri Global Records, un rival important al HaHaHa Production.

Sickotoy a colaborat cu numeroși artiști de top, atât din România, cât și din străinătate. Un moment de vârf în cariera sa a fost câștigarea unui Premiu Grammy pentru „Cel mai bun album de Latin Rock, Urban Alternative”, obținut datorită colaborării sale cu Pitbull, Mohombi și Wisin pentru piesa „Baddest Girl in Town”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri