Familiile de azi au la dispoziție o multitudine de variante de detergent, sub diverse forme de agregare. Există detergent pudră, detergent lichid sau gel, și există capsule cu gel detergent și balsam încorporate într-o peliculă ce se dizolvă în apă. La prima vedere pare simplu: pui rufele în mașina de spălat, arunci capsula peste ele și pornești programul. Dar nu, nu e așa de simplu.
Când puteți folosi capsula și când e mai biune să optați pentru detergent lichid
Ana Stoica este tânăra din spatele unui serviciu profesionist de curățare a hainelor. Ea a dus pasiunea pentru curățenie și necesitatea la un alt nivel. Din postura de profesionist în curățare îi învață pe români și cum să își spele corect hainele acasă.
„Câteva lucruri importante despre capsula de detergent și cum să o folosim corect în mașina de spălat: Primul lucru important de reținut este că o capsulă de detergent trebuie introdusă în mașină, adică în tambur, înainte de a adăuga hainele. Un aspect esențial este că nu trebuie să punem niciodată capsula printre hainele din mașină și nici peste ele. Atunci când avem mai puține haine, adică o încărcătură mai mica, este mai indicat să utilizăm detergent lichid în locul capsulei. Capsula de detergent este concepută pentru a fi eficientă într-o încărcătură maximă a mașinii”, explică Ana Stoica.
Explicație. Ce se întâmplă când folosiți capsula incorect
Motivul pentru care capsula se pune prima în mașina de spălat e logic: ea are nevoie de timp și contact direct cu apa, din abundență, pentru a se dizolva. Daca e printre haine, apa nu va ajunge chiar din abundență la ea, existând riscul ca la finalul programului de spălare să găsim pelicula capsulei lipită de haine.
„Această capsulă este dedicată unei încărcări maxime a mașinii. Momentul în care băgăm mai puține haine în mașina de spălat, de exemplu, 4 cămăși, sau avem o urgență, vă recomand să folosiți detergent lichid, pus separate, în cantitate mult mai mică și nu o capsulă întreagă. Motivul este că această capsulă este dedicată unei încărcări maxime a mașinii, iar ce se întâmplă este că rămâne prea mult detergent în țesătură, și practic avem reziduuri care intră apoi în contract cu pielea și pur și simplu se deteriorează și materialul”, a mai dezvăluit Ana Stoica.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook