Simona Ionescu / Redactor Șef

Starul din House of Cards va fi judecat pentru agresiuni sexuale. Cine sunt victimele

Starul din House of Cards va fi judecat pentru agresiuni sexuale. Cine sunt victimele
Celebrul actor american Kevin Spacey va compărea, joi, în faţa unui tribunal din Londra, a anunţat luni poliţia britanică, potrivit AFP. Acesta este inculpat pentru patru agresiuni sexuale comise asupra unor bărbaţi, în Marea Britanie.

Kevin Spacey, în vârstă de 62 de ani, a fost oficial inculpat luni. El va compărea la Westminster Magistrates Court joi, 16 iunie, la 10.00 (09.00 GMT)”, a transmis Metropolitan Police într-un comunicat.

Amintim că la sfârşitul lunii mai, parchetul britanic şi-a dat acordul pentru urmărirea penală a starului din seria House of Cards. Pe numele acestuia au fost înregistrate pentru patru acuzaţii de agresiuni sexuale, comise asupra a trei bărbaţi din martie 2005 până în aprilie 2013.

Actorul mai este acuzat și că a forţat o persoană să participe la „o activitate sexuală cu penetrare” fără consimţământul său.

Vedeta de la Hollywood neagă toate acuzațiile

Acuzaţiile au fost formulate în urma scandalului Weinstein, cunoscutul producător de cinema american vizat de numeroase acuzaţii de hărţuire şi agresiuni sexuale, dezvăluite în toamna anului 2017 de New York Times şi New Yorker. Actorul a fost anchetat și în SUA. Valul de acuzaţii împotriva sa a avut consecinţe dure asupra carierei şi reputaţiei sale de actor american premiat cu două Oscaruri (pentru American Beauty şi Usual Suspects).

Kevin Spacey s-a declarat din start „dezamăgit” de acuzațiile care i se aduc la ani buni distanță. De asemenea, el a anunțat că se va prezenta în fața instanței britanice pentru a-şi „dovedi nevinovăţia”.

Cine sunt victimele lui Kevin Spacey

Cei care l-au reclamat pe Kevin Spacey sunt bărbați care au acum vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, transmite poliția britanică. Două reclamații vizează fapte de agresiune sexuală comise în martie 2005 la Londra asupra unui reclamant. O altă agresiune sexuală vizează un al doilea reclamant. Acesta reclamă faptul că în anul 2008 ar fi fost forțat de starul din House of Cards la o „activitate sexuală cu penetrare” fără consimţământul său.

În plus, Kevin Spacey mai este inculpat și pentru o a patra agresiune sexuală, comisă asupra unui alt bărbat (al treilea reclamant). Fapta ar fi avut loc în luna aprilie 2013 la Gloucestershire (sud-vestul Angliei).

Amintim că Scotland Yard a deschis o anchetă în ceea ce îl privește pe Kevin Spacey după ce a primit plângeri privind fapte de agresiune sexuală împotriva actorului, dintre care unele ar fi fost comise în cartierul Lambeth din Londra. Acolo se găsește Teatrul Old Vic, instituție unde acesta a fost director artistic în perioada 2004 – 2015.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre