Simona Ionescu / Redactor Șef

Știe Simona Halep de ce a murit Ion Caramitru? Ce indiciu a dat despre boala celebrului actor

Știe Simona Halep de ce a murit Ion Caramitru? Ce indiciu a dat despre boala celebrului actor
Simona Halep a transmis condoleanțe familiilor lui Ivan Patzaichin și Ion Caramitru încă de duminică seara. S-a întors acum în țară și a povestit cum a primit tristele vești.

La momentul în care știrile din țară inundau spațiul on-line anunțând decesele eminentului canotor și directorului de la Teatrul Național, Simona Halep era deja intrată la US Open. Urma să intre în teren și să joace în optimile de finală.

Chiar dacă a fost învinsă de Elina Svitolina, scor 3-6, 3-6, în optimile US Open 2021, Simona Halep a ținut să-i omagieze pe cei doi mari dispăruți. Ea a postat, duminică seara, pe Instagram două mesaje emoționante pentru Ivan Patzaichin și Ion Caramitru.

„Un idol pentru toate generațiile, nu numai pentru rezultatele sale sportive, ci și pentru felul său de a trăi și de a împărtăși bunătate. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a scris Simona Halep în memoria lui Ivan Patzaichin.

Iar pentru Ion Caramitru, lângă fotografie, Simona Halep a scris: „Un fabulos actor! Dumnezeu să îl odihnească în pace”.

„ Viața e mult mai grea decât credem noi”

Simona Halep s-a întors în România azi și a fost așteptată de presă. Ea a vorbit şi despre decesul fostului canoist Ivan Patzaichin şi cel al fostului actor Ion Caramitru.

„I-am cunoscut personal şi am avut onoarea şi privilegiul să-i cunosc personal. Mi-a părut foarte rău, am citit chiar înainte să intru pe teren (n.r. – pentru meciul cu Elina Svitolina). Dumnezeu să-i odihnească! Am pierdut doi oameni valoroşi, un fabulos actor şi un sportiv care o să fie idol şi de acum încolo.

Îmi pare enorm de rău. Asta e viaţa! E mult mai grea decât credem noi şi chiar după ce am pierdut am spus că e numai un meci de tenis, mi-am dat seama ce e mai important. Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească în pace!

Mă duceam la „Dineu cu proşti” foarte des, îmi plăcea, m-am întâlnit cu domnul Caramitru de multe ori şi să luăm masa, cu doamna Virginia (n.r. – Ruzici), pentru că erau apropiaţi, doamna Dana Safta. Eram destul de apropiaţi, îmi pare rău că nu ne-am mai întâlnit din cauza pandemiei”, a declarat Simona Halep.

„Doamna Dana Safta”, indiciu dat de Simona Halep în legătură cu boala lui Ion Caramitru

Până în acest moment nu se știe exact cauza morții lui Ion Caramitru. S-a vorbit doar despre o infecție cu un stafilococ care nu ar fi cedat la niciun fel de antibiotic. Familia Caramitru a cerut medicilor de la Elias să nu dea niciun fel de relații despre boala care ar fi produs decesul cunoscutului actor.

În declarația sa, tenismena a vorbit involuntar despre prietenia lui Ion Caramitru cu „doamna Dana Safta”. Fără îndoială că această prietenă apropiată a directorului Teatrului Național a fost cea care l-a ajutat să lupte cu boala care a izbucnit agresiv la începutul lunii august. Atunci Ion Caramitru s-a internat la Elias.

Dana Safta este un doctor foarte apreciat, cu o bogată carieră în spate. A fost ani de zile directorul medical al Spitalului Elias. De asemenea, cei care o cunosc știu că dr. Dana Safta are doctorat în cancerul de laringe și că este renumită pentru profesionalismul său, ca medic în specialitatea ORL de peste 40 de ani. Dana Safta este și o mare iubitoare de teatru, o prietenă a actorilor, pe mulți dintre aceștia tratându-i. Afecțiunile ORL sunt dese în rândul artiștilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre