Simona Ionescu / Redactor Șef

Țiriac i-a făcut o ofertă „de nerefuzat” lui David Popovici, însă tânărul a luat cea mai surprinzătoare decizie

Țiriac i-a făcut o ofertă „de nerefuzat” lui David Popovici, însă tânărul a luat cea mai surprinzătoare decizie
Miliardarul român Ion Țiriac a propus Federației Române de Natație să îl ducă pe dublul campion mondial David Popovici în State, să se dezvolte și mai mult în lumea natației.

Înainte să îl abordeze direct pe Popovici, Țiriac a vorbit cu Camelia Potec, fosta campioană olimpică pe care miliardarul a susținut-o, actualmente Președinta Federației Român de Natație.

Campioana l-a refuzat pe miliardar, căci discuția asta mai avusese loc, iar tânărul Popovici și familia lui au conchis că e în interesul lui David să își continue școala aici, nu să urmeze o programă total diferită.

Un campion orientat și fidel

În plus, dublul campion, care a dovedit că poate gândi cu propriul cap și poate lua deciziile cele mai bune pentru el, nu a ascuns faptul că: „Într-un sport atât de individual este extrem de importantă chimia pe care o ai cu cei cu care lucrezi. Este cel mai important criteriu în performanţa cuiva.” Iar el se bazează cu încredere pe echipa sa, antrenorul Adrian Rădulescu l-a format, sunt o echipă împreună. Altminteri, s-au mai văzut tineri sportivi care, după ce au obținut un prim mare succes răsunător, au schimbat echipa cu care atinseseră performanța și nu s-au mai regăsit.

Iar David Popovici, de la „dolphin boy”, locul 30-40 la campionatele de juniori ale României, este acum locul 1 mondial, bazându-se pe aceeași echipă cu care a crescut. Micuțul David a ajuns la bazinul de la Lia Manoliu la 4 ani, unde a fost inițiat de antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea. Nu mai avusese sportivi în familie și, totuși, la un moment dat, copil fiind, și-a dorit să înceapă performanța. Așa l-a cunoscut pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care îl pregătește și în prezent.

Putem și noi!

Ion Țiriac nu s-a supărat, ci a declarat: „Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze. Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!’”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre