Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie de necrezut! Copil înecat în cadă, din cauza unei jucării – Părinți, fiți foarte atenți!

Tragedie de necrezut! Copil înecat în cadă, din cauza unei jucării – Părinți, fiți foarte atenți!
O tragedie teribilă s-a întâmplat într-o familie. Fiica de numai 10 luni a murit înecată în cadă, din cauza unei jucării, într-un moment de neatenție din partea  mamei.  

Sara, în vârstă de doar 10 luni, s-a înecat în cadă după ce o jucărie de plastic a rămas blocată în scurgerea de la cadă. Polițiștii din orașul britanic Leicester au deschis o anchetă, ca să stabilească faptul că mama  fetiței a lăsat-o pe aceasta în cadă, cu frații ei, cu robinetul pornit, și fără a pune dopul, tocmai în ideea că cei trei copii pot să se joace singuri, cu niște jucării, cât avea ea puțină treabă. În urma anchetei verdictul a fost că moartea copilei a fost una accidentală, scrie Daily Mail.

Copila s-a înecat în 15 cm de apă strânsă în cadă

Sara Moosa, în vârstă de doar 10 luni, făcea baie împreună cu frații ei gemeni când a avut loc teribilul incident. În cadrul anchetei s-a stabilit că mama a ieșit din sala de baie pentru a lua o jucărie pentru unul dintre fiii ei. Când s-a întors, a descoperit că gaura de scurgere a cadei fusese obturată de o altă jucărie și că bebelușul ei zăcea cu fața în jos, scufundat în 15 centimetri de apă.

Imediat familia a sunat la numărul unic de urgențe 999, iar mama a respectat instrucțiunile operatorului de ambulanță în timp ce încerca să facă resuscitare cardio-respiratorie pentru a face inima Sarei să bată din nou.

A fost citită o declarație a unui paramedic care a sosit și a găsit-o pe Sara jos, pe tejgheaua din bucătărie – unde familia ei îi făcea resuscitare cardio-respiratorie. Paramedicii au preluat controlul și apoi au dus-o pe Sara la ambulanță continuând să încerce să o resusciteze. Medicii au mers la spital cu Sara și cu mama ei, dar, din păcate, copila nu a putut fi salvată.

Dosarul morții Sarei a fost clasat

Tragedia a avut loc pe 14 august, anul trecut, iar acum dosarul a fost închis. La autopsia ce a urmat, s-a stabilit că fetița a murit pur și simplu înecată. Într-o declarație a familiei în cadrul anchetei, Sara a fost descrisă ca fiind o fetiță „zâmbitoare și fericită”.

În rezumatul celor întâmplate, medicul legist Isobel Thistlethwaite a declarat: „Sara și cei doi frați ai ei se aflau în cadă, cu apa curgând, dar fără dopul pus. Unul dintre frați a cerut o jucărie. Când mama, care s-a dus să i-o aducă, s-a întors, a observat că o altă jucărie a blocat gaura dopului, iar în cadă se adunase apă. Cei doi frați erau în picioare, iar Sara era pe o parte, sub apă”. Medicul legist a mai declarat că „poliția nu a ridicat nicio suspiciune (n.r. de crimă) în urma investigațiilor la locul faptei”.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre